След като си купихме къща преди броени месеци все повече ми се налага да чета и да се ограмотявам за всичко свързано със строителството, интериора и обзавеждането. Преди седмица сменихме дограмата на първия етаж и ни монтираха нови PVC прозорци. А сега се замислих да сложим и външни щори. За тази цел предварително уведомих дамата, която ни изготви офертата, за да предвидят едни разширители от двете страни на дограмата. Те са нещо като водачи и и там щората ще се спуска и качва.

Хоризонталните алуминиевите щори са сред най-често срещаните и предпочитани „слънцезащитни продукти“, както на нашия, така и на световния пазар.

Алуминиевите ламели, от които са съставени са леки, не избеляват от слънцето и придават завършен вид на вашите прозорци. Те са добро решение за почти всеки интериор и могат да бъдат монтирани на почти всеки прозорец, независимо от това дали е със стандартни или нестандартни размери.

Изработката на хоризонтални алуминиеви щори става в кратки срокове, а цветовете измежду които можете да избирате, са изключително много. Това дава възможност на клиентите да открият точно тази декорация на своите прозорци, която искат и чрез щорите да постигнат желания завършен и интересен интериор на помещенията.

Ламелите от алуминий, от които са съставени този вид щори са с ширина 16 или 25 мм, а самите щори могат да бъдат монтирани както от вътрешната страна на стъклото, така и пред него.
Съвременните хоризонтални алуминиеви щори се отличават с практичност, разнообразие, здравина и разумни цени. Могат да бъдат монтирани и в мокри помещения, за разлика от дървените и текстилните щори.

Поддръжката и управлението на този вид щори няма да затрудни стопаните на дома или работещите в офиса. Не се изискват особени познания, за да се справите, както с контролирането на степента на осветеност на помещенията, така и с почистването на щорите.

Благодарение на лаковото покритие на алуминиевите щори, те не избеляват, така че с покупка на този вид хоризонтални щори можете да бъдете сигурни, че техните качества ще се запазят и те ще изглеждат добре и след години.

Предимствата на алуминия като материал са не само в неговата лекота и лесна обработка, ни в способността да отразява слънчевата светлина. Поради тази причина, при монтиране на външни алуминиеви щори, помещенията са изключително добре изолирани то жегите през лятото и от студа през зимата.

Лесното монтиране на вътрешните алуминиеви щори ги прави предпочитан избор за дома и офиса от голяма част от хората.

Фирмите за дограма предлагат на своите клиенти разнообразни цветове и гаранция за качество на закупените щори, така че всеки клиент може да намери най-подходящите модели, в зависимост от своите изисквания, бюджет и интериорни решения.

Подобни теми