Сигурно не се съмнявате, че и в днешно време има мнозина, които решават, че имат нужда от изработка на сайт на всяка цена, без при това да са съвсем наясно от какъв точно тип сайт имат нужда. Подобен род потребители по цял ден сърфират из Интернет, влизат навсякъде, сравняват и проучват, имат нужда от поле за изява и в крайна сметка решават и те да си направят своя собствена Интернет страница. Каква обаче точно да бъде тя?

В Интернет има наистина огромно многообразие от сайтове от всеки възможен вид, но основните типове все пак се свеждат до няколко. Въпросът е първо да изясните сами пред себе си за какви точно цели искате да използвате евентуалния уеб сайт. Дали чрез него ще продавате стоки или услуги и ще въртите бизнес? Дали имате нужда от платформа, чрез която ще се изживявате като блогър? Дали се занимавате с астрология, автомобили, техника, мода, спорт или нещо друго и ви се иска да си имате специализиран сайт, който да развивате в тази ниша? Дали мечтаете да си направите новинарски сайт, сайт за обяви, определен портал или сайт на фирмата ви?

Когато всичко това се изясни в главата ви, едва тогава е добре да потърсите реномиран специалист и да се заловите с изработката на сайта.

Все пак, като за начало, нека кажем, че основните типове сайтове са динамичен и статичен. Сайтовете могат да бъдат разделени условно и според прякото си предназначение в интернет:
Персоналният сайт служи да публикувате на него лична информация или лично творчество, както и да го организирате около любима тема като например спорт, риболов, мода, стайни растения и каквото още се сетите.
Блгът е място, в което се публикува своево рода дневник или текстове с белетристична или публицистична насоченост и се поддържа редовно.

Изработката на корпоративен или фирмен сайт служи пряко за нуждите на бизнеса на собственика и рекламира и популяризира основната дейност на фирмата.

Информационният портал обхваща всички сайтове по дадена тема и дава много информация по нея, събрана на едно място.

Онлайн магазинът е начин да направите вашите стоки или услуги широко достъпни през интернет и да привлечете клиенти в пъти повече, отколкото това може да направите с обичайния физически магазин, като реализирате реални продажби.
Новинарските сайтове изместват все повече печатните медии и както сочи името им, са предназначени основно за публикуване на журналистически материали – новини, анализи, интервюта, репортажи и коментари.

Сайтовете за обяви са много популярни днес, когато всеки купува и продава през интернет, и чрез тях можете да продатете, купите, наемете или отдадете под наем имот, да направите сделка с автомобил, книги, бижута, техника, козметика и каквото още се сетите.
Форумът е специализиран сайт, предназначен да събира на едно място мнения по различни теми и може да е съставна част от друг сайт или самостоятелен сайт.

Развлекателният сайт обикновено е посветен на различни игри, филми, музика, книги, а често обенинява на едно място всички тези, а и други подобни категории за свободното време.
Сайтът за запознанства събира на едно мъже и жени търсещи връзка, любов или секс и в последно време подобни страници се роят масово и у нас, и по света.

Фен сайтът е предназначен да събере на едно място в интернет почитателите на някоя музикална група, певец, артист, игра или спортен отбор и обикновено се поддържа от наистина запалени запалянковци.
Търсачката предлага общо информационни материали и спомага за намиране на други сайтове или публикации в Интернет.

Какъвъвто и тип интернет страница да изберете за себе си, щом пристъпите към поръчка за изработка на сайт, помнете, че трябва да направите тази крачка с ясното съзнание от какво точно имате нужда и работещо ли ще бъде то, за да улесните максимално съвместната си работа с избрания от вас уеб дизайнер по проекта.

Подобни теми