Директории за статии

Клиентски вход

Search

Как да направим сух монтаж на капаци и билото на покрива отвътре навън

Иновативните технологии в строителството непрестанно ни изумяват. Дали става дума за ремонт на покрив или на пода, дали ще заложим на саниране, или изграждане вътрешността на дома всяко начало изглежда доста сложно.

 

Иновативните технологии на сух монтаж по билата на капаци, спестяват време. За тях не се ползва строителен разтвор. Те лесно се монтират с кърпежи, елементи – пирони, скоби, специално фолио за под капаци, вентилираща профилна лента и други техники и похвати.

Подобно на ползваните материали за окачени тавани и те изискват малко внимание и всичко е готово. Единствената разлика при тях е, че налагат направата на водоизолация върху самото било.

Капаците се редят обратно на преобладаващите ветрове. Фиксирането им става с пирони или винтове, които са предназначени за сух монтаж. Такива са предназначени с изолация и срещу проникване на вода.

Вентилиращият профил съдържа отвори за проветрените и благоприятства въздушната циркулация под покривното покритие. Такава е важна както за окачени тавани, така и за запазване добрата визия на външните елементи. Той се поставя под капаците и се допълва с влагоизолация. Без значение дали вентилиращата лента е гъвкава и се разлиства или става дума за твърд профил, тя се реже и се поставя извадена над билото летва.

Стъпки в подредбата на капаците:

Вентилационният профил, оборудван с влагоизолационна лента се нарязва по дължина и се полага върху билната лента.

Вентилационният профил с изолацията се закопчава по билото.

Изолационната лента се притиска и огъва, за да покрие извивките на керемидите.

Капаците се подреждат по билото и се фиксират със скоби, винтове, пирони за сух монтаж. В случай, че капаците се редят със застъпване, краищата им попадат един в друг.

Фиксирането върху билото на стойката с декорация става с орнаменти, които правят връзката на билото с маите и улеите.