Директории за статии

Клиентски вход

Search

Как да почистите матрак в няколко стъпки

Хубаво е да знаете как да почистите нани матрак за това, колко много неща се натрупва по тази мека повърхност, където прекарваме толкова много време. Навярно вече знаете за акарите и мъртвите кожни клетки, които сякаш на угощение се складират в материята на всеки матрак. Наред с това по повърхността на такъв се натрупват множество остатъци от пот, кръв, урина и други телесни течности. В комбинация с мухъл и плесен тези неща водят редица проблеми след себе си, както за човешкото здраве, така и за цялостния комфорт на дома.

Колкото и неприятно да звучи, ако не вземате душ преди сън всяка вечер по повърхността на вашия матрак може да се натрупа много телесна мръсотия, масла и микроелементи, в това число химикали от различни тоалетни принадлежности, а дори и цветен прашец.

И преди крайно да се отвратили от съня и матрак си, научете как да подобрите състоянието на една от най-интимните части на вашия дом – спалнята с magniflex.

Проверете етикетите на производителя мим за експлоатация на вашия матрак. Според указанията там, използвайте и горещите вода и сешоар. Топлината ще убие акарите във вашето легла. Докато пералнята ще отнеме мръсотията от спалното бельо, то вие трябва да се заемете сами с ръчното изпиране на матрака.

Използвайте прахосмукачка - започнете в горната част на матрака и си проправете път надолу в припокриващите се, тесни пътеки по всяка гънка от матрака. След това изчистете от двете страни матрака си по същия начин. Не забравяйте да почистите и другата страна на вашите matraci.

С течение на времето, телесните миризми могат да изградят специфични аромат върху повърхността на матрака. За да се отървете от такива, поръсете го добре със сода за хляб и изтриете с корава четка. Нека содата остане по повърхността в продължение на 10 минути.

Отново прахосмукиране - при пречистване на содата във вашия матрак, следва почистване с влажна кърпа, а след това отделяне на всичката влага. С тед и избраният метод за почистване ще гарантирате, че няма да се събудите с покрити от прахообразен остатък на сутринта.