Директории за статии

Клиентски вход

Search

Опция за инвестиции в имоти

За първи път купувате жилище и търсите просто инвестиции имоти Велико Търново. Ето, че е възможно, но това може да бъде скъпо.

Ако не сте живели в имот, навярно ще се наложи да теглите ипотечен кредит за инвестиционен имот. Тези ипотеки обикновено имат по-високи цени и по-високи изисквания за кредитен рейтинг в сравнение с традиционните, ипотеки, обитавани от собствениците. Авансови плащания могат да бъдат и по-високи.

Инвестиционните в имоти обикновено имат 10% до 30%, в зависимост от вида на програмата, по която се кандидатства. Тези разходи за инвестиционен имот, често са пречка за първи път и купувачите на жилища, могат да получат по-добри цени.

Опцията собственика на имот

Имайте предвид, че ако искате имот с повече от две единици и между три до четири единици за имот ще се наложи да предплатите известна сума за ипотечни плащания като резерв.

В качеството си на наемодател може да получи по-сложно, особено за купувачи, които никога не са притежавали собственост.

В този случаи някои агенции разглеждат хората като различните аспекти - наемодател, като предоставяне на непредвидени ъпгрейди и наематели, които унищожават имущество или имат твърде много домашни любимци.

Има също така и правната страна на нещата. Купувачите трябва да разберат местните закони, особено когато става въпрос за недоразуменията, които мога да се появяват с наемателите или по време на събиране на наем.

Какво става, ако някой не успее да плащат наем или ако трябва да използваме правния процес в ситуация, когато лицето не е направил плащане за поне три месеца, но живее в наетия имот, наемодателя може да предяви иск.

В общи линии наемането на имот може да е дългосрочно или съвсем кратък процес, за разлика от самата покупко-продажба на имот. И колкото и някои да смятат, че това е дългосрочна инвестиция, то няма по-добра алтернатива от това да имаш собствен покрив над главата. Та дори да е след няколко десетилетия, напълно изплатено жилището.