Директории за статии

Клиентски вход

Search

Как да помогнете на детето да научи чужд език

Както пазарът на труда става все по-труден, така и всяка работа изисква приличен набор от умения, независимо дали са свързани с мислене, адаптивност, критично мислене, умения за водене на конферентни разговори. Често това е съпроводено с чужд език.

 

Как може като родител да мотивирате детето да се справи с техниките в изучаване на чужди езици, за да му помогне да получи предимство на пазара на труда по-късно? Ето няколко насоки, от родители и учители.

 

1) Накарайте детето да учи по подразбиране

Наблегнете на факта, че децата обичат да подражават на възрастните. Ако вие сте достатъчно амбициозен и мотивиран в изучаването на нещо, то много вероятно е и детето да иска да прилича на вас. Внимателно обръщайте внимание на всичко, което детето се опитва да споделя с вас и го насърчавайте.

2) Подчертавайте предимствата в ученето на език

В настоящите години и лесният достъп до чужди университети и реализация извън границите на страната, то не бива да изключвате вероятността детето ви само да пожелае да живее в чужбина.

Важно е да отворите съзнанието му да пътува, живее в друга държава и да се интересува от други култури. Изпращане на детето да учат в чужбина може да бъде чудесна възможност и начин да научи перфектно нов език.

3) Да вдъхновим детето да учи и живее на културата

Съществуват много от евтините начини да се научи език - мелодия в чуждестранните радия, четене на чужди вестници и списания, гледане на чужди канали. Лесно можете да вземете филми и или да използвайте чужди субтитри или да гледате на друг език. В началото дори го правете заедно. Опитайте се да настаните вкусове у детето. Използвайте собствените му желания. Така например, ако детето има предпочитания и харесване на някой известен актьор, музикант, творец, то накарайте го да научи всичко за биографията му на чужд език.

По същия начин, ако имат страст към спорта, може да му вземете списание на друг език. Ако живеете в голям град, много вероятно е да има институт или посолство предлагащи културни събития. Може да насърчите детето да отидете на тези събития, с вас или с приятели.