Директории за статии

Клиентски вход

Search

Ненадминатият английски език - защо трябва да го знаем

Английският език вече години наред печели касацията за най-разпространен език. Това дава основание да бъде наричан международен език. Той е широко разпространен по всички краища на света.

Английският се нарежда в класацията като първи сред китайският език, испанският език, руският език. Разпространението му се определя и от числеността на англоговорящото население. Комуникацията днес на английски език е така световно призната, че технологии, интернет комуникация, производство и разяснения се водят именно на него.

 

Популярността на английският език се определя и от множество други фактори. Сред водещите са лесна граматика, която е лесна за усвояване, гъвкава и сравнително ясна.

В изгрева на този език са и много исторически предпоставки за широкото разпространение днес.

Англоговорящите страни са сред победителките в световните войни, разпадането на Източния съюз, засилването на влиянието на англоворещите. С не по-малък аспект на значимост се отрежда икономическо и политическо влияние на страни като САЩ и Великобритания. Английският е майчин език за населението на Канада, Австралия, Нова Зеландия, Ирландия.

Формирането на този световен език се дължи на заимстване от няколко други чужди за нас езика. Такива са френски, немски и латински.

Все по-рядко се срещат хора, които нямат минимална обща култура и познания в областта на английския език. Детски книги, документи, указания са изписвани главно и единствено на английски.

В наши дни работата на много хора зависи от чуждия език – английски. Колкото по-добро е владеенето му, толкова по-висока и добре платена работа може да се получи.

В наши дни и в България банкови институции, чуждестранни компании, фирми, учреждения и други избират кадрите си според степента на владеене на чуждия език. В помощ се явяват множество езикови школи, които предлагат различни форми на обучения за начални нива, до професионални нива, показване на нивата във владеене на английския език и много други. Всяка една форма е съобразена с всевъзможните различия и особености на хората. Удобни начини за бързо усвояване на чуждия език се явява и онлайн формата. Тя пести време и средства и предлага алтернативна форма за бързо усвояване на чуждата материя.

Английският може да бъде изучаван, както от най-ранна възраст, така и от много възрастни хора.

Всеки един език е неизмеримо богатство, с което няма граници пред света.