Директории за статии

Клиентски вход

Search

Какъв мед предпочитате?

Пчелните продукти които използваме ние не са никак малко. Дори може да се каже, че използваме всичко което събират и произвеждат пчелите. Като пишем за пчелни продукти, всеки си мисли за пчелния мед. Това разбира се е така защото е най-голямо като количество.

Освен него, пчелите произвеждат още доста неща, сред които восък, пчелен клей и други. Всички продукти които достигат до нас чрез пчелите са изключително полезни. Открити са или все още се откриват полезните действия на всеки пчелен продукт за нашето здраве.

Пчелния прашец е един от най-важните за семейството. Той се използва за хранене на личинките, за производство на восък и още много други. Интересно ще е да научите за голямото приложение на цветен прашец в рецептите за здравословно хранене и т.н. В цветния прашец има изключително голямо количество полезни вещества и витамини.

Не може да сбъркате ако консумирате този ценен пчелен продукт. Всеки може да го прави, освен хората които имат алергия към този или някой друг пчелен продукт. Използването на пчелен клей от хората е широко разпространено. Най-широко се употребява под форма на разтвор от спирт. Понеже пчелния клей е силно леплива субстанция, той не може да се разтваря лесно.

В спирт е известно, че става най-лесно и подходящо за различни видове лекове. Липовия мед е един от най-богатите на полезни вещества пчелен мед. Липов мед е предпочитан за засилване на имунитета, при настинки и грипове. Липите са едни от най-разпространените дървета в страната и затова голяма част от медът е такъв или поне има такива съставки.

Всеки е усещал уханието когато липите започнат да цъфтят. Медът от липов цвят е класически и добре познат на всички нас. Липовия мед се смята за един от най-търсените през зимните месеци заради доброто му въздействие върху дихателната система на човек.