Директории за статии

Клиентски вход

Search

Основни моменти при продажбата на имоти

Колкото и лесно да изглежда от страни в интерес на истината да продаваш имоти не е никак лесна работа. Дори напротив бихме казали, че това е сравнително сложен процес, тъй като вие не публикувате просто вашите имоти, срещате се с купувача и осъществявате продажбата. Има някои основни моменти, с които трябва преди това да сте запознати, за да осъществите най-добрата сделка за вас.

Като за начало трябва сте наясно дали ще продавате вашите имоти сами или ще се възползвате от помощта на агенция, за чийто услуги ще трябва да заплатите определен процент. В случай, че предпочитате да продавате вашите имоти без посредник вие ще трябва изцяло да се захванете с всичко – да публикувате обяви, да отговаряте на обаждания, да определяте и уговаряте предварителни огледи, да се договаряте за цената, както и да подготвите документите за покупко-продажба. Положителното при продажбата без посредници и без агенции е, че вие и само ви определяте „правилата на играта“. Вие сте човека, които определя всички условия и вие взимате решения дали това ви устройва или не. Неприятното в този случай е, че изцяло ангажирате вниманието и енергията си с това, но пък нямате никакви излишни разходи за агенции и комисионни.

От друга страна ако предпочетете друг да върши всичко това е нужно само да се свържете с избрана от вас агенция, в която да зададете желаната от вас информация и желана цена при продажба и да чакате да продадат имота вместо вас. Положителното тук е, че не се налага да правите нищо, освен да кажете какви са вашите изисквания, от там нататък агенцията поема задължението да публикува обяви, да уговаря огледи и всичко останало, за да намери подходящи купувачи, а накрая подготвя и документите за покупко-продажба. Единственият минус тук е факта, че за всички тези услуги ще трябва да си заплатите, като сумата определя агенцията. Някои от тях предпочитат да бъде процент от желаната от вас сума, а други определят фиксирана цена за услугите си.

От друга страна както може би знаете, че живеем в модерен свят, в който интернет заема изключително важно място. Във виртуалното пространство вече е възможно да се извършват какви ли не неща, можете да си поръчате храна за вкъщи, подарък за любим човек, да продавате или отдавате под наем имоти или други вещи. В този ред на мисли нека кажем, че има не един или два сайта, които предлагат възможност за безплатна публикация или казано с други думи можете да публикувате вашите обяви и имоти, като за това не заплащате нито лев. В същите тези каталози можете да откриете и много полезни статии, съвети или просто да сверите как вървят цените на пазара. В тях можете подробно и по най-добрия начин да представите вашите имоти добавяйки и снимков материал, видеоклипове или допълнителни документи.

Благодарение на тези онлайн сайтове вие можете без проблеми и без излишни разходи за агенции, комисионни и посредници да продадете вашите имоти, като цялата печалба остана единствено за вас.