Директории за статии

Клиентски вход

Search

Къртене на бетонни подове

Бетонният под е най-разпространеният вариант на покритие за основа на обществени сгради или частни домове. Често обаче дори здравата му конструкция изисква след време да бъде отстранен. За отстраняване на подове и стени се ползват услуги по къртене на бетон.

Къртенето на бетон има свои собствени характеристики и нюанси, без да се знае кой, как и с какви инструменти да пробие дупка или ще кърти подове и стени. Всичко това може да се окаже проблем.

Къртенето на бетонни или тухлени стени, разкопаването на отвори, къртене на сводове, замазки, изкъртване на теракот, фаянс, гранитогрес, мозайка, асфалт и други, събарянето на сгради, стени, дувари, зидове или част от такива са малка част от предлаганите услугата на професионални екипи.

В първоначален етап от строителните и ремонтни работи може да се наложи и чистенето, извозване и изхвърляне. Това е задължително условие и след приключване на ремонтните дейности.

Къртене в най-общия смисъл на думата е разбиване на една конструкция, при ремонт или при реконструкция. Всички видове разрушения в частни или обществени сгради са част от къртачните работи, извършвани със специална техника.

Такива се правят в най-мащабни проекти, в производствени съоръжения или бази. Къртенето на бетон може да се нарече и вид бутането или разбиването на конструкции, изкопаване на различни типове подови настилки – частично или из основи.

Важно условие при къртене на бетон и събаряне на бетонни стени, както и прилежащите строителни дейности е високо рисковата дейност. Това е и една от основните причини да се потърси помощ от фирма, занимаваща с този вид дейности.

Изискванията при къртене са да се спазват законово установените и нормативи норми, да се осигури безопасност, както за изпълняващите екипи, така и за околните – случайни минувачи на улицата, живущи в сградата и пр.

За безопасност от първостепенна важност е да се вземе решение да се потърси професионална фирма с къртачните дейности.