Директории за статии

Клиентски вход

Search

Адаптивен уеб дизайн и предимства

Какво е адаптивен дизайн и за какво служи? Самото име е превод на английския термин и означава "отзивчив дизайн", където буквално се превежда като "отзивчив". Основната цел на адаптивното оформление на уебсайт е да показва страниците, както на стационарен компютър, така и на мобилни устройства, като смартфони и таблети. По този начин няма нужда да се създава специална мобилна версия на шаблона за дизайн, което означава, че разходите се намаляват.

 

Предимства на адаптивния дизайн на уеб сайт:

Спестяване на финанси. Достатъчно е да се създаде едно качество с отзивчив дизайн, което да се показва еднакво както на монитора на стационарен персонален компютър, така и на екрана на мобилно устройство;

Предимства по отношение на SEO оптимизацията. Един сайт за оптимизиране и насърчаване е много по-лесен от няколко;

Използваемост и опит на потребителите. За потребителя е много по-лесно и по-удобно да използва същия интерфейс на различни устройства, отколкото всеки път да се адаптира към нещо ново;

По-високо ниво на преобразуване. Тук до голяма степен нещата зависят от предишната и тяхното подобряване е взаимосвързано.

Опростен анализ. Възможно е да се изготви единен аналитичен доклад въз основа на получените данни за различните видове устройства, което опростява анализа и последващите заключения.

Епохата на пост-PC диктува правилата си, а създаването на сайтове с адаптивен дизайн се превръща в тенденция тази година. Широкото разпространение на нови устройства променя подходите към потреблението на информация, потребителите имат разнообразие от възможности и сега компаниите трябва да се адаптират към тях, а не обратното. Така че за новите технологии на уеб развитие бъдещето и най-важното, да отговори навреме, за да не остане зад "линия".

Защо уеб дизайн на уебсайтовете

Дизайнът на уеб сайта е един от ключовите моменти, които оказват влияние върху впечатленията на посетителите, които първо идват към ресурса от страна на търсенето. Това често се случва, дори и без да се четете съдържанието, тъй като дизайнът прави негативно впечатление, затова решава да не губи време за по-нататъшно използване на ресурсите при гледане.

Красивият дизайн на сайта играе важна роля. Когато става въпрос за услугата: http://webdesignbulgaria.net в случая с проектите за съдържание не са толкова критични.

Модерният дизайн на уебсайта трябва да бъде направен в патентована гама с подходящ стилистичен елемент и да бъде адаптивен. Това е последният момент, когато разработчиците често пропускат, а реализациите от мобилни устройства нарастват всеки месец. Това е адаптивно оформление, което позволява да се постигне еднакво качествено показване на страниците за ресурси както на екран с широкоекранен монитор, така и на малък дисплей на смартфон или таблет.

Както виждате, създаването на уеб дизайн в някои случаи играе роля още по-важна от функционалния компонент на проекта. И в някои случаи, например при корпоративни сайтове, качеството на външния дизайн е основният фактор, който влияе върху възприемането на ресурса от потребителя.

Уеб Дизайн България еотгоавяра на вашите въпроси и помага, когато най-много имате нужда!