Директории за статии

Клиентски вход

Search

10 съвета за заети жени, които завинаги ще променят живота ви

Тези прости решения ще ви помогнат лесно да се справяте с почистването и да не прекарвате твърде много време в поддържане реда в къщата.

 

 

Винаги стартирайте деня с чисти легла

Първо подредете леглото. Това е чудесно място да се сортират нещата.

Второ не се изкушавайте да се върнете под топлото одеяло с чаша кафе и лаптоп.

И трето, но не по-малко важно: бельото е един от основните източници на прах в къщата. Ако избършете праха и минете с прахосмукачка пода, след това започнете да променяте легла, мебели по и около леглото, където така и така се установява много прах.

Използвайте влажен моп за почистване

Бърсалката за пода е нещото, което присъства във всяка къща, но малцина го използват за почистване. Използвайте още валяк за дрехи, с който може бързо да премахнете праха от абажури, трохи и други отпадъци, които полепват навсякъде. Премахването на косми останали от домашните любимци с възглавници и столове, отстраняването на натрупан прах с мека играчка (парцалени кукли) и други декоративни детайли, които украсяват вашите рафтове.

Вижте за услуги в почистване на складови помещения в дома като мазета и тавани:

http://hamalski.com/pochistvane-na-mazeta-i-tavani-s-bratan-hamalski/.

Разхождайте се с меки чорапи

Малко странен метод, но всички знаете за меките и нежни чорапи, изработени от полиестер, които могат да бъдат закупени в почти всеки супермаркет. Купете няколко двойки (те не са скъпи) и просто се разхождайте в къщата с тях. Ще бъдете изненадани колко добре изпълняват ролята на колектор на прах! С тях дори не трябва да се навеждате и да полагате усилие за почистване на прах или търкането на петното от пода. Когато сте готови с "почистването", просто измийте чорапите. Между другото, много стари и с дупки перфектно заместват кърпа от микрофибър. Те могат да бъдат поставяни и върху бърсалка за почистване на пода, а дори и на ръка, за да избършат мебелите.

Използвайте полски мебели

Ако имате нужда от извозване на старите мебели, вижте тук: http://obshtini.com/izvozvane-stari-mebeli/.

За лъскави хромирани повърхности и покрития от неръждаема стомана се използват полски мебели. Те се справят с пръстовите отпечатъци и няма да имате нищо, което изисква постоянно излъскване.

Купете течен сапун, вместо обичайния

Мивката в банята е много по-чиста, когато се миете с течен сапун и не е нужно да почиствате напластен и засъхнал сапун около пространството.

Миялната машина

В нея може да измиете чинии и играчки от каучук и пластмаси, козметичната четка, несесер и други приспособления.

Премахване на лепкави петна с помощта на бебешка пудра

Ако не искате да излъскате лепкавите петна по пода, поръсете бебешка пудра по замърсените места, изчакайте малко и след това просто измийте праха.

Използвайте бебешко олио

Това е може би е най-добрият начин за почистване на замърсени смесители и дръжките направени от стомана. Изсипете малко бебешко олио на парцал или кърпа и избършете кранчетата. Те блестят като нови за по-дълго и не се замърсяват след това.

Използвайте стъргалка за керамичните плочи

Този инструмент може да почиства не само печката, но и всяка гладка повърхност като стъкло и плочки. Например, веднага остъргвайте стените на плочки от полепнали остатъци мазнини или кухнята. Премахнете и стари етикети от уреди и посуда.

Поставете тава в коридора

Сега на улицата е киша, така че на пода в коридора постоянно се появяват мръсни локви от обувките. За да се избегне това, поставете на входа една пластмасова тава и оставете мръсните и мокри обувки върху нея. Така не е нужно постоянно да се чисти пода.

Пелени за еднократна употреба

Леглата за домашни любимци (особено кучета) често се замърсят. За да не протрива всеки месец любимо място на вашия домашен любимец, използвайте еднократни пелени за кучета. Те са меки, добре абсорбират миризмата и винаги са чисти. Когато се натрупа мръсотия само трябва да се промени пелената.

Ако ви интересува как става почистване на дворове, то погледнете на този адрес: http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/.