Директории за статии

Клиентски вход

Search

Как да избираме хотели в София

Като всяка друга столица, и София е често посещавана от чужденци, пътуващи по работа или пък за удоволствие. Разбира се, големият брой хора е предпоставка и за големия бой хотели в София. Могат да се открият три, четири и петзвездни хотели в центъра на града, както и малки хостелчета, разположени в по-периферната част.

За човек, който не е посещавал столицата, най-лесният начин за търсене на хотел в София, е Гугъл. Обаче, ще се наложи да прегледаме доста различни сайтове, доста реклами, ако търсим там, ще загубим много време. Разбира се, някои от хотелите, които ще намерим, ще си заслужават, други –далеч не толкова. За жалост, твърде малко от хотелите в София предлагат услугата онлайн резервация, така че ще се наложи да се свързваме с всеки хотел, който харесаме, за да проверим дали има свободни стаи за периода, който желаем.

Вторият начин е да потърсим хотели в София е в някои от сайтовете с оферти, по познати като сайтове за групово пазаруване. Ползата е, че така можем да намерим нещо наистина изгодно, промоционална цена за, така да се каже, приличен хотел. Разбира се, пак ще се наложи да се свържем с хотела, за да проверим как стоят нещата с резервацията, но този път поне няма да се наложи да звъним в десет или повече хотела. И тук, обаче, си има отрицателни страни – сайтовете с оферти предлагат сравнително малко такива, тоест, изборът ни ще е ограничен. Възможно е да се разколебаем – дали пък за същата тази сума няма да намерим по-приятен хотел в София?

Има и трети начин, той е най-разпространен в света – чрез сайт, предлагащ стотици оферти за различни хотели в София и още няколко пъти по толкова за хотели из целия свят. Удобството е, че можем да подредим и сортираме офертите както ние преценим и в зависимост от това какъв хотел търсим – семеен, луксозен, спа и т.н. Често, резервирайки от подобен сайт, получаваме много по-голяма отстъпка, отколкото ако например резервираме чрез самия хотел. И най-голямото удобство е, че става бързо, онлайн, можем да проверим, проучим и запазим всичко без да ставаме от компютъра.

Както виждаме, днес не е толкова трудно да се ориентираш в многообразието от хотели в София – непрекъснато се разраства градът, непрекъснато се строят нови сгради, а напоследък се работи и в посока развитие на туризма в България. Предимство е, че навлизат разпространените из цял свят онлайн услуги, които улесняват много от нас, а и нека не забравяме, че те правят всички хотели в София достъпни за хора от цял свят.

Проверете цените на хотели в София за лято 2013!