Директории за статии

Клиентски вход

Search

Туристически екскурзии

България е едно чудесно място за почивка и екскурзии, а в почти всеки град има какво да се види. Нашата скромна и красива страна може да се похвали с прекрасната си природа, както и с великата си история.

Ако искате да научите нещо повече за родината си и сте решили да направи обиколка из страната задължително трябва да посетите град Трън. Той се намира в Западна България и е в близост до Сръбската граница, като е част от област Перник.

В миналото Трън е бил град с голямо значение, като е бил важен търговски център и се е славел със своя богат пазар. Въпреки че сега местните жители са около 3 000, преди доста години Трън е бил гъсто населен. Сега там има много исторически забележителности, които си заслужава да се посетят, което прави градчето привлекателна туристическа атракция за един приятен уикенд.

В близост до Трън са Брезник Драгоман. Село Гигинци също е в непосредствена близост и се слави със своя Църногорски манастир, който е много подходящ за посещения. Другото интересно село, което си струва да посетите е Гърло. Там има древен римски кладенеь, който според учените е на повече от 3 000 години. Кладенецът е под земята, но има изградени съоръжения, с които можете да го разгледате.

Освен древните забележителности, в този район има също така и луксозни комплекси. На 25 км. от Трън се намира село Конска, което е много модерно и предлага всякакъв вид забавления.

Там можете да се отдадете на заслужена почивка и риболов или пък да изберете прекрасната картинг писта, АТВ пистата или просто да за позабавлявате с приятели на пейнтбол. Друга близка дестинация е с. Бусинци, което се слави с музея на керамиката. Като цяло в Трънския район има какво да се види, а освен забележителности и модерни комплекси можете да разпуснете и сред природата. Не пропускайте този рай, а му се насладете.