Директории за статии

Клиентски вход

Search

Къде да почиваме на планина

Къде да изберем да почиваме, труден въпрос, особено ако сме се спрели да почиваме на планина.
България е много красива и богата страна с много добра леглова база и разнообразна по дестинации за почивка. Едно от най-красивите места, което предлага селски и еко туризъм и е известно с красивата си природа и богати забележителности е курортно селище Орешак.
Селището се намира в северна България на 1 километър гр. Троян и е разположено на двата бряга на река Черни Осъм със жители над 2300 души. Къде да изберем да почиваме, труден въпрос, особено ако сме се спрели да почиваме на планина.
България е много красива и богата страна с много добра леглова база и разнообразна по дестинации за почивка. Едно от най-красивите места, което предлага селски и еко туризъм и е известно с красивата си природа и богати забележителности е курортно селище Орешак.
Като дестинация с. Орешак предлага на уважаемия турист много забележителности едни от които Троянския Манастир – Света Богородица, трети по големина в страната след Рилския и Бачковския манастир, Панаира на приложните изкуства и художествените занаяти, Скит Свети Никола, Кънйовски водопади, Видимско пръскало, Зелениковски манастир над село Черни Осъм, Природонаучния музей в село Черни Осъм,ски пистите и въжен атракционен парк в курортно селище Беклемето, както и Крушунски водопади и деветашка пещера, които се намират на около 40 мин. с автомобил от Орешак.
Да, Орешак има какво да ни покаже и какво да научим за района, но все пак къде да отседнем за да пренощуваме или изкараме приятно своята почивка, Хотел Тера Верде – Орешак, Троян е Вашето място!
Хотел Тера Верде – Орешак, Троян се намира на тихо и спокойно място! Със своя елегантен изказ като архитектура , удобство и уют, както и уникално местоположение скрит до вековната гора на троянския Балкан, която като естествен филтър излъчва кристално чистия въздух, е идеалното място да отседнете и изкарате приятно Вашата почивка, семейни празници, тимбийлдинг или бизнес срещи. Хотела предлага уникалната нъзможност, Вие да се почувствате като домакини и сами да си приготвите любимите си ястия като Ви предлага освен топлите и уютни стаи, така и напълно оборудвани кухненски салони с трапезарии и външна механа барбекю, където дългите зимни нощи се топят като пухкав пресен сняг с компанията на добрите приятели, прясно препеченото мезе и руйно червено вино!
Хотел Тера Верде - Орешак, Троян предлага две самостоятелни крила, които са подходящи както за индивидуални така и за групови резервации. Капацитета на хотела е 32 леглова база, която включва 6 лукс стаи двойки, 2 лукс стаи тройки и 4 лукс стаи четворки, стаите са обзаведени със собствен санитарен възел, LCDтелевизори, с TV – кабелна, локално парно отопление, безплатен wi-fi интернет, като всяко едно от крилата има собствен напълно оборудван кухненски салон, който за удобство на гостите, също се предлага за ползване безплатно ! Хотела предлага и кетъринг на най-добрата механа в село Орешак, механа Кайзер, българска традиционна меха, съхранила през времето най-вкусните рецепти на стария балканджия, известна със своите специалитети.
Определено село Орешак има какво да ни предложи като дестинация,така че на въпроса къде да отседнем на планина, се надявам да съм бил полезен.