Директории за статии

Клиентски вход

Search

Как да изберем перфектният бански костюм

Покупката на подходящия бански костюм може и на пръв поглед да изглежда като болезнено и безплодно начинание. Не е невъзможно, обаче, да се намери модел, който да подчертава идеално фигурата ви и да ви кара да се чувствате добре, знаейки че подчертава най-добрите ви страни. От друга страна, в случай ,че сте решили да тренирате във водата, е важно вземете предвид и стабилността и практичността на банския костюм.

Изброените по-долу съвети ще ви помогнат в търсенето на подходящия за вас бански.

1.Опознайте тялото си: Формата на тялото, или това, как са разпределени мазнините по тялото ви, до най-голяма степен определя кой модел бански ще ви стои най-добре. За възможно най-точно определяне на пропорциите измерете бедрата си, талията и бюста.

Ето и някои от основните типове форми на дамското тяло.

  • Крушовидна форма - ако вашите бедра са значително по-широки както от талията, така и от бюста ви, то тогава най-вероятно сте с форма тип “ круша”

  • Форма на ябълка – ако талията ви е значително по-широка от бедрата и равна или близка по мерки до бюста, то вие може би сте “ ябълка”

  • Форма тип “пясъчен часовник” – Ако бюста и бедрата ви са с приблизително еднакви мерки, а талията ви е значително по-тънка, то тогава сте класически “ пясъчен часовник”

  • Правоъгълна форма (още тип “ банан” ) – Ако имате като цяло слаба фигура , без значителни разлики в мерките на бедра , талия и бюст , то тогава принадлежите към банановите момичета.

2.Подгответе се: Преди да се отправите към магазина за покупка на бански е важно да се погрижите за премахването на нежеланото окосмяване във всяка една област, която банският костюм ще подчертае. Няма нужда да бъдете разсейвани от неприятния за гледане мъх, когато всичко, което искате е да се концентрирате върху самия бански. Също, носете бельо. Няма магазин за рокли и бански костюми на земята, който да иска голите ви интимни зони в допир с предлаганата от него стока, преди да сте платили за нея. Разбира се, важно е да изберете бельо, което няма да виси или да закрива линията на банския.

3.Изберете подходящ магазин за бански костюми: Съществуват специални бутици за бански костюми, някои от които насочени към продажбата на спортни такива, а други на бляскави и подходящи за басейн, затова бъдете сигурни, че сте се отправили към този, който най-добре пасва на нуждите ви. Като допълнение, много модни марки разполагат със свои собствени щандове за бански костюми в бутиците си или в универсални магазини, като универсалните магазини често предлагат линии бански костюми, които обединяват в себе си както спортния, така и елегантния стил.

Друга опция е онлайн-пазаруването.

Съвет: Не си въобразявайте, че високата цена на един бански костюм е знак и за неговото високо качество. Дали той е подходящ за вас можете да определите едва след като сте пробвали банския и сте се раздвижили с него.