Директории за статии

Клиентски вход

Search

Китай - далечна и непозната страна

Кой не мечтае за една дълга екскурзия, изпълнена с много забележителности, зареждаща с огромни дози емоции и взрив от любознателност.

Всичко това може да се види, докосне, преживее, на дълга обиколка из Китай. Предлагаме ви да разгледате няколко дестинации и сами да начертаете своя маршрут:

  • Шанхай е най-големия град в Китай. Той е желана туристическа дестинация, известна с исторически забележителности. Тук са прочутите квартали: Уайтан, Чънхуан Мяо и района Пудун. Символ на града е кулата наричана „Перлата на изтока”. По улиците на града се разминавате навсякъде със сергии предлагащи всякакви сувенири, храни от типа на шишчета, макарони, кокосово мляко; по уиците може да спрете някое от обичайните таксита (колелета) и да се повозите в каручката му похапвайки обяда си там.

Навсякъде кипи живот, а изобилието и пъстротата от всичко са така силни и завладяващи, че едва ли някой би им устоял.

  • Потушан е друга дестинация, която може да се обходи в Китай. Разположена е на 150 км югоизточно от Шанхай. Това е остров в Източно  китайско море, големината му достига едва 12 кв. км. и е заобиколен от пясъчни плажове. Има малко селце, ресторантчета за морска храна, будистки храмове. В близост до него е разположена планината Путуошан, една от най-свещените. На върха й се намира манастирът Хуийджи.
  • Ханджоу е град разположен до западното езеро. То може да се обиколи с лодка и по суша с колело.
  • Ксиан е бивша столица на Китай. Намир се на 2 часа път със самолет от Ханджоу. Тук непременно трябва да се зърнат глинената армия (носеща славата на осмото чудо на света) и копринения път.
  • Луоянг само на 400 километра път е разположен манастирът „Шаолин” – гнездото на китайските бойни изкуства. Тук са се зародили стиловете кунг-фу и тай-чи.
  • Пекин – старото среща новото!!! На самия площад Императорският и Летният дворец се разпростират. Гигантският защитен вал строен преди повече от 2000 години и с дължина 6000 км. е най-голямото строително съоражение на света  Великата китайска стена. Тук никак не липсва нощния живот, многообразието от ресторнтчета и шопинг.

Хотелите, които могат да се посетят са:

В Шанхай: Grand Hyatt; Peace Notel; Jin Jiang Pacifik Hote.

В Путуошан: Citic Putuo;.

В Ханджоу: Lily Hotel.

В Ксиан: Bell Tower.

В Пекин: Hotel Taiwan

Нощувките варират от 19 евро до 100 на стая.

Едно незабравимо изживяване в Китай и докосване до тази така далечна и митична раса, наистина си струва допира за цял живот.