Директории за статии

Клиентски вход

Search

Рига

Разнообразен, модерен и космополитен град, исторически център, най-големият град на балтийските държави, Рига със сигурност ще допринесе за вашата страхотна екскурзия. Богата на забележителности, новаторски идеи в архитектурата, много неща за правене. Няма начин да не ви грабне Старият град(Vecriga), който събира в себе си много на брой интересни и значими за историята на града и държавата паметници и склуптури. Изключително модерна, тази столица ви предлага една страхотна почивка, която да ви зареди с нови и интересни емоции.

Връзката с другите големи градове от цял свят е доста лесна, поради качествено изградената транспортна система. Международното летище Рига(Riga International Airport)  е разположено на приблизително 10км. от сърцето на града.

Ако искате денят ви в Рига да е дълъг и приятен за обширни разходки, най-добре е да запазите вашите евтини самолетни билети през лятото или есента. Но ако сте любител на по-ниските температури, тази столица е изключително красива и през зимата.

Наричана често „земята, която пее”, заради националната латвийска оперна трупа, която често упражнява своите певчески умения в столицата. Тук се организират и много разнообразни фестивали. Рига предлага голяма палитра от културни забележителности, които ще ви разкрият интересния начин на живот в този град.

Ако сте посетили града през лятото, няма как да пропуснете да се отбиете в традиционното място на празника на лятното слънцестоене- Daugavmala. След което може да се преместите за малко отдих в тихия и спокоен парк Bastejkalns, разположен в центъра на града, където ще откриете значимия паметник на Свободата.

Интересните музеи, които ще ви разкажат повече за Рига са:  Музеят на изкуствата Рига(The art museum Riga Bourse), разположен в сърцето на Стария град, Латвийски военен музей(Latvian War Museum), Националният исторически музей на Латвия(National History Museum of Latvia), музеят на архитектурата(Museum of architecture),  който събира в себе си оригинални творби на известни архитекти, музеят на навигацията, музеят на порцелана, музеят на древните Балтийски бижута, където ще разберете как хората са се укрсявали преди 800 години.

Ако искате да се насладите на местната архитектура, посетете църквата на Мария-Магдалена(Church of Maria-Magdalen), Академията на изкуствата(Academy of Arts), църквата „Св. Георги”- най-старата сграда в Рига или пък Народния театър.

Подгответе се за една незабравима и забавна екскурзия в културния център Рига.

За по-изгодни самолетни билети до Рига, направете резервацията поне месец в аванс.