Директории за статии

Клиентски вход

Search

В София вече са възможни евтини и практични нощувки в НИСКОТАРИФНИЯ британски хотел easyHotel Sofia

Нискотарифните авиокомпании и хотели стават все по-популярни в цял свят, особено по време на криза.

За нощувки при делови пътувания, напоследък се търсят предимно евтини и практични хотели, на централно място и с удобен транспорт. Така се спестяват средства от ограничените бюджети на фирмите.

България също не изостава от тази тенденция. Освен популярната у нас нискотарифна авиокомпания easyJet, в София става все по-популярен и първия британски НИСКОБЮДЖЕТЕН хотел easyHotel Sofia (LOW COST) - http://www.easyhotel-sofia.bg .

Той, както и авиокомпанията easyJet са от голямото семейство на easyGroup Holdings Ltd, с 22 нискотарифни компании - http://www.easy.com .

Голямо им предимство ниските цени, практичността, както и строгите стандарти и правила, на които трябва да отговарят и които стриктно се спазват.

easyHotel Sofia не прави изключения от правилата.

Веригата easyHotel е стъпила вече в България, Англия, Холандия, Дубай, Швейцария, Германия, Кипър, Унгария, Шотландия и Португалия.

Мнозина вече са се убедили от полезността на този хотел, след като са го използвали многократно от времето на неговото появяване. Той засега се пълни предимно от чужденци от цял свят, тъй като брандът е много популярен, но вече и българите се убеждават в неговите предимства: малки,  практични и ергономични стаи със самостоятелни санитарни възли и централна (индивидуално регулируема) климатизация. Предимство е също близостта на метрото и удобния градския транспорт.

Ниските цени са за сметка на размера на стаите и общите пространства. Липсва и заведение за хранене, но има вендинг машини за топли и студени напитки и пакетирани закуски. Резервира се единствено онлайн или на Рецепция с предплащане, като така персоналът е сведен до минимум.

Основен принцип за "хващане" на ниските цени е по-ранната резервация (поне 1-2 дни преди настаняването). Цените постепенно нарастват със запълването на стаите и не би трябвало да се чудите, ако днес сте видели една цена в резервационните сайтове, а на другия ден тя е станала по-висока.

Както и при нискотарифната авиокомпания easyJet, за easyHotel Sofia също важи принципа РАННА РЕЗЕРВАЦИЯ = НИСКА ЦЕНА.

Всички стаи са двойни, с двойно легло, с баня и с прозорци (в Англия и други държави има стаи без прозорци). Цената винаги е за стая, за нощувка. На разположение са 48 малки стаи, 8 стандартни и 1 стая за хора с увреждания в инвалидна количка. Не се допускат домашни любимци, освен куче-водач. Хотелът е за непушачи.

Има нощна охрана, видеонаблюдение на общите части, лятна градина, ползване на факс, копир и скенер на рецепцията, стая за съхранение на багаж, стаите се заключват с електронни карти…

За да не се натоварват с излишни разходи тези клиенти, които търсят само преспиване, то те заплащат само него.

easyHotel Sofia дава възможност на личен избор на гостите, и затова някои услуги са по желание и се заплащат допълнително на символични цени, като например: TV и WiFi интернет (първия ден - 2 EUR/24 часа, а след това по 1 EUR/24 часа), съхранение на багаж - 2 EUR/24 часа, гараж - 4 EUR/24 часа (има и външен безплатен паркинг), бебешко креватче - 7 EUR/за целия престой, при по-дълъг престой - почистване и смяна на бельо - 6 EUR.

По принцип е добре предварително да се прочетат условията в сайта на хотела, за да няма изненади.

Всяка година се строят по няколко нови нискотарифни хотела. Веригата вече настъпва и към Африка и тази година се очаква нов хотел и там.