Директории за статии

Клиентски вход

Search

Къщи за гости Сапарева баня

Ако не сте посещавали Югозападна България или поне не сте били в Сапарева баня, то може би е време да запазите къща за гости и да планувате скорошната си почивка. Като сърце, насред всички чудни природни красоти, градчето се е разпростирало и се слави с колорит, туристическа популярност и всичко това благодарение на земните богатства, които носи със себе си, а именно минерални води Сапарева баня. На това място е роден и живял Флавий Велизарий, един от великите пълководци на византийската империя.

Атракциите на това място, сякаш нямат край. Като дар на природата града е обграден от красотата на планина, която крие невероятни гледки и предлага поредица от възможности за туризъм по всяко време на годината. Почитателите на еко-маршрути могат да се впуснат в емоционални изживявания сред естествена среда и на фона на невероятно разнообразие от редки животни и растителни видове. Град Сапарева баня е в близост със село Овчарци, където се намира и водопада Скакавица и Рила планина. От това място се тръгва към изключителните и небезизвестни Седем рилски езера, познати и описвани от поетите като “сините очи на планината“. Самото село Овчарци е идеалната местност за културен, селски и планински туризъм.

Районът на град Сапарева баня и околностите, близо до склоновете на планина Рила в югозападна част на България е сред най-живописните дялове на страната. Известен още като край, благословен от Бога, на това местенце сякаш се е събрало всичко от изобилието на българската природа. Малки китни селца, високи скали, пищни и тучни поля, водопади, прохладни пещери и много и много още. Това дарява всеки гост на Сапарева баня с вълнуващи спомени, запечатани не само в снимки и картини, а в съзнанията на всеки дошъл да ги види на живо. И ако всичко споменато не е достатъчно на съвременния номад да се насити на почивката си в курорта, то десетки културно-исторически паметници, благотворни термални води и балнеоложки център в самия град Сапарева баня ще допринесат потокът от туристи през всички сезони на годината да остава все така доволен.