Директории за статии

Клиентски вход

Search

Пътеводител за Дубай

Наречен "търговската столица на Близкия изток, Дубай е модерен метрополис и естествена дестинация за съвременен туризъм. Той може да предложи много съблазън за семействата, култура и удобства за всякакви търсачи на силни усещания. Организирайте вашата почивка в дубай сега.

 

Прочети още: Пътеводител за Дубай

ехо.com

Многообразие от хотели в София

Едва ли има в днешно време човек в България, който да не е посещавал София. Разбира се, някои прекарват време в столицата, понеже голяма част от бизнеса в страната е съсредоточен тук, но пък други посещават големия град, за да го разгледат и опознаят, трети – да се забавляват.

Многофункционалността на столицата предполага и големия брой хотели в София. Повечето от тях предлагат пакетни оферти за по няколко дни, с включена храна, така че да е максимално удобно за отсядащите в тях. Когато се налага посещение по бизнес, хотелите в София могат да изненадват с големия брой конферентни зали, все по-модерни и удобни. Освен това, повечето големи и по-луксозни хотели в София имат ресторанти, които предлагат почти всякаква кухня. Могат да бъдат резервирани за специални поводи – сватби, абитуриентски балове, така че всичко да изглежда много по-изискано, отколкото в обикновен ресторант.

Прочети още: Многообразие от хотели в София

Къщи за гости Сапарева баня

Ако не сте посещавали Югозападна България или поне не сте били в Сапарева баня, то може би е време да запазите къща за гости и да планувате скорошната си почивка. Като сърце, насред всички чудни природни красоти, градчето се е разпростирало и се слави с колорит, туристическа популярност и всичко това благодарение на земните богатства, които носи със себе си, а именно минерални води Сапарева баня. На това място е роден и живял Флавий Велизарий, един от великите пълководци на византийската империя.

Прочети още: Къщи за гости Сапарева баня

Туристически екскурзии

България е едно чудесно място за почивка и екскурзии, а в почти всеки град има какво да се види. Нашата скромна и красива страна може да се похвали с прекрасната си природа, както и с великата си история.

Ако искате да научите нещо повече за родината си и сте решили да направи обиколка из страната задължително трябва да посетите град Трън. Той се намира в Западна България и е в близост до Сръбската граница, като е част от област Перник.

В миналото Трън е бил град с голямо значение, като е бил важен търговски център и се е славел със своя богат пазар. Въпреки че сега местните жители са около 3 000, преди доста години Трън е бил гъсто населен. Сега там има много исторически забележителности, които си заслужава да се посетят, което прави градчето привлекателна туристическа атракция за един приятен уикенд.

В близост до Трън са Брезник Драгоман. Село Гигинци също е в непосредствена близост и се слави със своя Църногорски манастир, който е много подходящ за посещения. Другото интересно село, което си струва да посетите е Гърло. Там има древен римски кладенеь, който според учените е на повече от 3 000 години. Кладенецът е под земята, но има изградени съоръжения, с които можете да го разгледате.

Освен древните забележителности, в този район има също така и луксозни комплекси. На 25 км. от Трън се намира село Конска, което е много модерно и предлага всякакъв вид забавления.

Там можете да се отдадете на заслужена почивка и риболов или пък да изберете прекрасната картинг писта, АТВ пистата или просто да за позабавлявате с приятели на пейнтбол. Друга близка дестинация е с. Бусинци, което се слави с музея на керамиката. Като цяло в Трънския район има какво да се види, а освен забележителности и модерни комплекси можете да разпуснете и сред природата. Не пропускайте този рай, а му се насладете.

Как да избираме хотели в София

Като всяка друга столица, и София е често посещавана от чужденци, пътуващи по работа или пък за удоволствие. Разбира се, големият брой хора е предпоставка и за големия бой хотели в София. Могат да се открият три, четири и петзвездни хотели в центъра на града, както и малки хостелчета, разположени в по-периферната част.

За човек, който не е посещавал столицата, най-лесният начин за търсене на хотел в София, е Гугъл. Обаче, ще се наложи да прегледаме доста различни сайтове, доста реклами, ако търсим там, ще загубим много време. Разбира се, някои от хотелите, които ще намерим, ще си заслужават, други –далеч не толкова. За жалост, твърде малко от хотелите в София предлагат услугата онлайн резервация, така че ще се наложи да се свързваме с всеки хотел, който харесаме, за да проверим дали има свободни стаи за периода, който желаем.

Прочети още: Как да избираме хотели в София

ЕГИПЕТ – ЕКСКУРЗИЯ В СВЕТЪТ НА ФАРАОНИТЕ

Пирамидите в Гиза заедно със Сфинксът са най-популярния символ на древната цивилизация на Египет. Те действат буквално като магнит за туристи и има защо! Но нека все пак да разгледаме и останалите достойнства на това древно място.

Успехът на древноегипетската цивилизация се дължи най-вече на способността й да се приспособи към условията на река Нил. Култивирането на реката в долната част позволява на жителите да превърнат това пустинно място в скотовъдно-земеделски земи.

Прочети още: ЕГИПЕТ – ЕКСКУРЗИЯ В СВЕТЪТ НА ФАРАОНИТЕ