Директории за статии

Клиентски вход

Search

За какво служат климатиците

През последните няколко години, климатиците навлязоха убедително на пазара за отоплителна техника. Цената им варира в различни диапазони и едно е сигурно. Тя не се определя от включените функции, а от енергийната ефективност на уреда. За какво служат климатиците? Отговорът на този въпрос е лесен – за затопляне през студените зимни дни и охлаждане по време на горещото лято.

Съществуват редица други функции, които остават скрити за обикновения потребител. Някои от тях са добре известни, например климатиците mitsubishi.

 

Както споменахме, климатиците служат за отопление и охлаждане. Чрез функцията си вентилация, отоплителното тяло извършва обръщане на въздуха в закритото помещение. Това се налага в случаите, когато се отбелязват температурни разлики в различните части на помещението. По време изпълнението на тази функция, вентилаторът се включва на бавна скорост, а компресорът остава изключен. Отоплителното тяло служи за поддържане на температурата в стаята или офиса. Това става чрез предварително настройване на таймера. Отново чрез неговото настройване се задейства и функцията за автоматично включване и изключване на климатика. Както инверторните климатици, така и останалите служат за извършване на процес на йонизация. По време на този процес се постига пречистването на въздуха в помещението. Неприятните миризми и прахови частици се отвеждат навън. Климатикът спомага за разпръскването на толинната струя в различни посоки. Уредът притежава функция за насочване на въздуха в точно определена посока. Чрез настройването му на режим Swing, се постига автоматична смяна на посоката на струята след достигането на определена температура. Нощният режим на работа на отоплителното тяло спомага за дълбокия сън. По време на този режим, уредът поддържа определена температура в стаята. При покачване или понижаване на определените градуси, климатикът се пренастройва автоматично. През периода на летните месеци, уредът се превръща в спасение от горещините. Когато работи в охлаждащ режим, климатикът изсушава въздуха в помещението. При неговото изключване,цялата поета влага се полепя по радиатора на тялото. За да се справи с този проблем, климатикът е снабден с функцията Coil Dry. След спирането на режима на работа, вентилаторът продължава да се върти за около 20 минути. Влагата трябва да бъде премахната напълно, тъй като се оказва среда за поява на мухъл и развитие на микроорганизми. Всички климатици са снабдени с филтри. Чрез тях, уредите пречистват въздуха в помещението. Филтрите предотвратяват изпускането и навлизането на прах и миризми в тялото. Тъй като прахта полепва по тях, те трябва да бъдат сменяни в период на 2 години, или най – добре на всеки 6 месеца. За какво служат климатиците и какви са последните модели отоплителни уреди можете да научите от hdclima.com