Директории за статии

Клиентски вход

Search

Отопление на бъдещето

Геотермално отопление е отоплението на бъдещето. В следващите редове ще научите защо.

  • Геотермално отопление е вече реалност

Въпреки, че може да не видите, задвижвани с водород автомобили търкалящи през квартала си през следващата година, геотермално отопление е една технология, която не е проста, но става все по-популярна. Както съобщават някои сайтове за онлайн ресурси за собственици на жилища исканията за изграждане на геотермални отоплителни инсталации и системи са се увеличили с 266% в сравнение с миналата година. В действителност, според актуални данни се монтират около 50 000 геотермални топлинни помпи в САЩ всяка година.

  • Геотермално отопление е достъпно

Разбира се, първоначалната инвестиция в геотермалната система е по-скъпа в сравнение с конвенционалните термопомпи. Въпреки това, тази инвестиция се изплаща с течение на времето. В същия документ на комисията за енергийна ефективност и ВЕИ, правителство на САЩ предполага, че "допълнителните разходи се връщат при вас в спестяване на енергия от 5 до 10 години. Това означава, че не само ще инсталирйки една от тези системи тя ще бъде от полза за околната среда, но също така тя ще бъде от полза и за вашия портфейл!

Забележка: Собствениците стават все по-загрижени за околната среда всяка година. Ако и когато решите да продадете дома си, еко-приятелската отоплителната система в може да бъде една голяма зелена точка за потенциалните купувачи!

  • Геотермална топлина е постоянно решение

Вътрешните компоненти на геотермална система като цяло издържат около 25 години. Откритите и подземни компоненти на тези системи трябва да издържат двойно по-дълго. Опитайте се да намерите извор, който ще съществува поне 50 години!

  • Геотермалните топлинни помпи могат да се използват също и за охлаждане на дома ви!

Какво е по-добре от отопление на вашия дом с помощта на естествена, възобновяема, чиста енергия? Какво ще кажете за охлаждането? Геотермалните топлинни помпи могат да отопляват дома ви през зимата и да го охлаждат през лятото, като се използва същата система от въздуховоди. Чрез флипа на превключвателя, можете да промените вашата вътрешна температура от юли до януари, като през цялото време знате, че намалявате замърсяването (както и месечните си сметки за енергия).

Забележка: В зависимост от самите инсталирани устройства, геотермалната система може да бъде в състояние да подгрява топла вода, както и да охлажда дома ви.

  • Никога не е било по-добро време за инсталиране на геотермално отопление

Най-лесният начин е да инсталирате най-ефективните и най-достъпни геотермални топлинни помпи, създавани някога, които сега са на пазара. Освен това, влезлите в сила европейски помощи за подобряване на енергийната ефективност могат да ви бъдат от полза.

Геотермалното отопление става все по-популярно, има добра вероятност дори първоначалната цена на тази чиста, устойчива енергия да бъде по-достъпна в бъдеще. В присъствието на този и други алтернативни енергийни източници, стигаме все по-близо до крайната цел: запазване на начина си на живот, без да ограбваме бъдещите поколения!