Директории за статии

Клиентски вход

Search

В производството на часовници:Какво е това, което прави швейцарските часовници най-добрите? И дали наистина са швейцарски?

Базел-Дали някой се съмнява, че часовниците, които изработва анистина са швейцарски? Ето например часовникът Swiss Mountaineer, произведен в Швейцария, а дори има и националното знама на страната на циферблата си. Има ли значение, че компонентите за всеки часовник от този модел са изработени в Женшен,Китай? Или че фирмата, която изработва тези часовници, всъщност е собственост на голяма китайска компания на име Златен Хълк?

Според швейцарските правила, които са почти толкова точни колкото техните часовници, компанията Златен Хълк може да произвежда часовници, които да носят етикет-произведено в Швейцария, понеже най-малко 50 на 100 от механизма на часовника идва от Швейцария.

часовници

Но като част от все по-голямото национално движение, наречено "Swissness", Федерацията на швейцарските производители на часовници и най-главният член, гигантската компания Swatch се опитват да променят тези правила. Те са за затягането на изискванията, които трябва да бъдат спазени, за да се етикираш с произведено в Швейцария”. Това трябва да се направи за защитата на стойността и репутацията на производството на часовници, което е един от основните стълбове в икономиката на Швейцария. Все повече компании, най-вече от Азия са осъзнали колко лесно е да получат подобен лиценз и по този начин те могат да подведат много клиенти.

Но някои по-малки швейцарски компании се противопоставят на предложената промяна на правилата. Те предупреждават, че в сектор за производство на часовници с новите правила се рискува да бъдат подкопани и унищожени малките швейцарски играчи, които купуват компоненти от Китай и други страни, за да останат конкурентноспособни. Малките компании твърдят, че те вероятно няма да могат да си позволят да инвестират повече в местното производство, защото валутата на Швейцария е висока на и работната ръка по-скъпа.

Повече за производството на часовниците и различните видове часовници, може да видите тук. Цъкни за повече информация.