Директории за статии

Клиентски вход

Search

8 стъпки за почистване на лаптоп от прах и мръсотия

Подгответе се за почистване с мощна прахосмукачка за лаптоп, но не и почистване (или изключите тази функция); влажна кърпа, ще е достатъчно добра алтернатива за премахване на мръсотията с четка.

С подходяща прахосмукачка може внимателно да оберете част от прахта и натрупванията, но не очаквайте велики неща. Винаги след подобна процедура се изисква да минете с мека кърпа и подходящ препарат.

 

 

Време е да обърнете внимание на конекторите. Те не трябва да бъдат ненужни предмети или предмети, които биха възпрепятствали входния щепсела или захранващия кабел. В края на краищата външното почистване с мокър парцал ще помогне лесно за подобни прашни манипулации.

Идва ред на леко разглобяване на вашия лаптоп. Като правило е достатъчно да свалите задния панел на лаптопа. Внимавайте ако си служите с отвертка, първо да не нараните отворите и второ да не да не загубите винтовете. Отлична идея е да преминете към някои и друг видео урок за разглобяване и сглобяване на вашия модел лаптоп.

След отстраняване на капака и заделяне сте готови за по-нататъшни действия. Да започнем със сваляне на охладителя, тъй като често е задръстен с прах и започва около лаптопа. Самият охладител е добре да се избърше с влажна кърпа, но радиатора, което ги охлажда, трябва да се почисти под прахосмукачка с висока мощност, чрез смучене на прахови частици. Почистете внимателно около зарядното устройство - батерии за лаптоп.

Когато всичко е почистено е време да започнете сглобяването. Не бързайте, защото забравянето на нещо и затягане на вложката, ще наложи възстановяване на разглобяването отново. Охладителят трябва да бъде сух, тя се инсталира в мокро състояние. Това е строго забранено. Спининг винтове, не пренатягайте, в противен случай ще бъде по-трудно да се развиват.

Събирането на лаптопа обратно е свързано с леко изчакване, преди да го включите. Ако той работи, това означава, че всичко е наред. Ако не, тогава проверете отново монтажа и евентуално отново разглобявайте за ремонт. Ако не помогне - спешно се свържете с центъра за услуги за ремонт. Не се притеснявайте излишно, защото причината е много вероятно да бъде в лош контакт, така донесете всичко, за 15-20 минути в сервиза.