Директории за статии

Клиентски вход

Search

За какво служи изпарителя?

Хладилниците имат на първи поглед елементарен начин на работа, но по-модерните модели имат опции които при старите просто отсъстват. Всичко това е направено за по-лесната работа с него а и за пестене на енергия. В последните години,консумацията на един хладилник е намаляла значително и на пазара се предлагат доста домашни модели които са в много икономичен енергиен клас. Горещо препоръчваме да избирате тях, първо защото за едно домакинство са напълно достатъчни и второ защото консумацията на електро енергия е значително намалена. В тази статия ще разгледаме устройството на хладилниците за да си обясним как работят те.

Изпарителите служат за поглъщане на топлината в хладилника. На практика в хладилната система не се извършва изстудяване (не се вкарва студен въздух или друг агент, а отнемане на топлината която води до първото. Всички изпарители имат едно и също предназначение. Те вкарват газ във вътрешната система на хладилника и тя поглъща топлина. По този начин се намалява общата температура в хладилника. Сега ще обясним какво става с газта която се е затоплила и по този начин отнела от топлината която съществува във въздуха на хладилника.

Кондензаторите са онези елементи които са монтирани в задната част на всеки хладилник. Всеки може да ги види защото са открити. Нужно е защото целта на всички кондензатори е да „изтеглят” топлината на хладилния агент която той е погълнал от вътрешността на хладилника. След като тази топлина бъде отдадена на околната среда и въздуха заобикалящ кондензатора, той отново влиза в хладилника за да отнеме отново определено количество топлина и след което да я изведе от хладилника.

Това далеч, не са всички елементи които изграждат модерните хладилни системи. Има още магнет вентили, терморегулатори чрез които избираме желаната температура която да се достигне и още много. Модерните климатици са много ефективни.