Директории за статии

Клиентски вход

Search

Къде намира приложение пясъкоструенето?

Пясъкоструенето става все по-предпочитан и търсен метод за почистване на голяма гама повърности. От камък, стени, мостове, цистерни и още каквото се сетите. Чрез пясъкоструене много успешно се сваля ръждата от цистерни и силоси. Също така може да бъде отстранена старата боя като част от подготовката за ново боядисване. Пред пясъкоструйната техника не се появява никакъв проблем за отстраняване на графити и други видове бои. Чрез този метод може да бъдат свалени всички нанесени върху метал слоеве ( включително ръждива кора ), така, че да се стигне до самия метал.

Пясъкоструенето като операция присъства в най-различни индустриални фирми. Почистващи фирми използват същата техника за чистене на фасади на сгради, паметници и т.н. В авто сервизите се използва за почистване на ходовата част на автомобила, също така и джантите.

За пясъкоструене може да се използван няколко вида материал. Що се отнася до най-евтиния, това ще да е кварцовия пясък. Евтин е защото се намира в изобилие в природата, добива му е лесен и цената става абсолютно достъпна. Разбира се според изискванията, може да се наложи използването и на друг вид абразив – такива са едни специални малки метални топчета, шлака получена от металургичните предприятия. Отбелязваме, че има и други възможности, но няма да се спираме на тях защото са много по-малко използвани и то в специални случаи когато вече изброените не може да бъдат приложени по една или друга причина.

Решаващ фактор за масовото използване на пясъка, освен цената както вече обяснихме е много ниска, има и друго което прави кварцовия пясък толкова предпочитан. Някой може да не знае, затова трябва да споменем, че кварцовия пясък е адски издръжлив. По тази прична той може да бъде използван многократно.

Когато трябва да се пребоядисват огромни индустриални и инфраструктурни обекти, пясъкоструенето се явява като най-лесен бърз и изгоден метод за извършване на възложената задача.

Продукти и услуги: