Директории за статии

Клиентски вход

Search

7 революционни открития на двадесет и първи век

Човешкото съзнание е така устроено, че рядко си даваме сметка за всичко онова, което ни заобикаля, което притежаваме и с което сме свикнали безрезервно и много.

 

 

Едно от нещата, без които не можем е разбира се здравето, с цел опазването му на световния пазар за контролни апарати, лечебни помагала и революционни технологии за комуникация се появиха множество новости целящи опазване на здравето.

Добре е да сме информирани за всички възможности, които ни предоставя света днес:

  1. Лепенки срещу болка – идваща от практиката с кинезитерапията и електрическия шок, сега само с помощта на две лепенки, които излъчват електроди и са свързани помежду си с кабел всяка болка може да бъде преодоляна. Устройството помага срещу главоболие, болки в гърба, мускулни и ставни неразположения и дори при ПМС.
  2. Инфрачервена светлина за премахване на мускулна треска – това откритие залага на инфрачервените лъчи, които до скоро ни бяха познати от други технологии, включително мобилните устройства, с които дори можем да тренираме мозъка си. Сега този нов уред стимулира кръвообращението, намалява мускулните болки и неразположението на тялото.
  3. Интелигентна четка за зъби – това съвременно откритие представлява уред от 5 части и може да почисти зъбите по 6 различни начина. Освен всичките екстри към него, то дава звуков сигнал, кога почистването е завършено. Съществува и друг сходен модел, който отчита времето за миене и извършва 15 хил. завъртания в минута.
  4. Затоплящ колан – технологията се базира на затоплящо устройство, която може да намали болките в кръста. Излъчва топлина до 8 часа и може да се адаптира към всяко телосложение.
  5. Ръкавица за преглед на гърди – това откритие е създадено, с цел да улови ранно раково образование. Лесно се употребява от жените само в домашни условия и е придружено с наръчник за експлоатация.
  6. Шина срещу хъркане – милиони хора хъркат, а това модерно научно откритие помага за справяне с проблема. То се поставя в устата и гарантира намаляване и дори изчезване на хъркането с гаранция до 80%.
  7. Предпазител за гипсова превръзка – този уред е създаден, за да намали неудобството по време на къпане на счупен и гипсиран крайник. Проектиран е, така, че да може да се ползва от всяка възраст над 4 години.