Директории за статии

Клиентски вход

Search

Избиране на домашен климатик

В следната статия ще поговорим за най-разпространените климатици – тези които се използват в домовете, офисите, заведения и т.н. Може да се каже, че този вид климатик Fujitsu General ASHG07LMCA са мултифункционални уреди – имаме възможност да ги използваме буквално по всяко време на годината, независимо дали е зима или лято. Само избираме каква температура искаме да е в помещението.

Целта на климатичната техника е поддържане на постоянна желаната от нас температура. При по-новите климатици присъстват още доста екстри като опции които да ни спомагат за по-добро управление на вашия климатик Fujitsu General ASHG07LMCA. Като една такава полезна опция е наличието на таймер – имаме възможност да зададем кога да се включи или в колко да се изключи. При други климатици има възможност за задаване на часови диапазон в който да охлажда или затопля. Това е особено ценна функция, защото може да зададете той да се включи малко преди да се приберете от работа или училище.

Понякога климатиците имат възможност да работят в два режима – нормален и икономичен. Ако не е толкова студено/ топло – разбира се може да ползвате икономичния режим на работа.

Поддръжката на един климатик FUJI ELECTRIC RSG-09LMCA не е трудна, но задължителна задача ако искате да го ползвате дълго време. Като става дума за поддръжка – най-вече с еима предвид подмяна на въздушния филтър. Може да попитате техниците през какъв период се сменят или ако не може да ги смените сами – да ги повикате отново когато дойде това време.

Ролята на филтрите е да пречиства въздуха който се вкарва от вън. Филтрите са с различна степен на плътност, от това зависи и качеството на въздуха. Ако филтъра е по-качествен, т.е. по-плътен – чистотата на въздуха ще бъде по-висока и обратното.

Филтрите се сменят и поддръжката им е напълно опростена. Те трябва да бъдат изпрани за да се почистят от събраните боклуци и прашинки. Хората които страдат от заболявания влияещи се от чистотата на въздуха, трябва да подменят и изпират филтъра по-често.