Директории за статии

Клиентски вход

Search

Технологии и науки в неразривен съюз

Замисляли ли сте се, защо днес младите хора са така проактивни и разполагат с високотехнологични устройства – смартфони, лаптопи, таблети. Всички те им осигуряват неограничен, светкавичен и лесен достъп до информация, знания и науки. Достатъчно е само да ги потърсят и всичко е на тяхно разположение.

 

 

Днешните ученици имат възможност да учат навсякъде и по всяко време, а в зависимост от предпочитанията си да се развиват в областите, които най-силно ги мотивират. Много пъти се оказва дори, че работата на учителя и помощта от негова страна не е така значима за новото поколение. Всичко това обяснява и до голяма степен защо конвенционалното учение и подход на преподаване, при които учителя, сякаш с „фуния“ се опитва да „налее“ знания на учениците си не бележи голям успех. Често пъти този метод не е увенчан с вълнуващи и интересни изживявания за съвременните деца и тогава избавлението е в смартфон, таблет, лаптоп.

Всичко това провокира множество теми за обсъждане, както сред родители, така и в учителският съвет, така и в организациите по образование. Това кара и модернизацията на съвременни технологии да навлиза все повече и в училището. Създадени са дигитални дъски, зали с компютърни технологии и интернет и всичко, с цел прекрачване на бариерата между наука и технологии и по-плавен преход в разбиранията на различните поколения.