Директории за статии

Клиентски вход

Search

Качествен хард диск

Добрия избор на хард диск е изключително важно за вас – все пак ще съхранявате (ценна) информация в него. За да направите такъв избор – трябва да знаете поне базисните фактори които определят един хард диск като надежден.

Тази статия има именно тази цел – да ви насочи в правилна посока при избора на хард диск.Първо да кажем какво е това хард диск. Хард диска е устройство което присъства във всеки един настолен компютър и лаптоп. В него се съхранява всичката информация – снимки, филми, музика, игри, документи, програми и т.н.

Хард диска се състой от една магнитна плоча – всъщщност точно на нея се записва и съхранява вашата информация. Над тази плоча се движи записваща глава, която както става ясно – записва всичко върху харда.

Как работи един хард диск? Магнитната плоча върху която съхранява информацията бива задвижвана от един електромотор. Скоростта на въртене при различните хард дискове е различна. Мерната единица е обороти в минута или – rpm. Скоростта на въртене е много важна защото от нея зависи бързодействието на хард диска.

При по-старите хардове тя е по-ниска, при по-новите – разбира се много по-висока и постоянно увеличаваща се. При хард дисковете за които скоростта на четене/записване е от жизнено важно значение – електромотора върти магнитната плоча с повече от 15 000 оборота в минута.

Капацитета е нещото което за много потребители е най-важната характеристика. От нея разбираме колко информация може да побере даден хард диск. Измерва се в MB, GB, а за новите хард дискове – вече и в TB.Друга характеристика която не е толкова известна на потребителите е кеш паметта. Изберете хард диск с възможно най-голяма кеш памет, това ще ви гарантира по-голяма производителност на избрания от вас хард диск.

Друго нещо което трябва да разберете е какъв интерфейс поддържа. Има по-нови и по-стари. Разбира се новите са предпочитани защото осигуряват по-голяма скорост за пренос на данни.

В този онлайн магазин ще откриете хард дискове за лаптопи на страхотни цени. Разгледайте и изберете добър хард диск на добра цена.

Други продукти: