Директории за статии

Клиентски вход

Search

Избор на частна детска градина в София: „Малки Стъпки”

Първото посещение на детска градина е един от най-важните моменти в живота на детето. Дали ще свикне бързо с новата обстановка, дали ще ходи с радост на градина? Решението в коя детска градина да запишем детето си е много важно, тъй като определя по-нататъшното развитие на нашето съкровище. Често обаче, притиснати от обстоятелствата, избираме или най-близката до нас или просто тази, в която има места. И оставяме случайността да избере средата и професионалистите, на които ще доверим възпитанието на своето дете.

Практиката доказа, че лицензираните от МОМН частни детски градини предлагат по-добра база. Обучението в тях е в по-малки групи и се провежда от по-квалифицирани специалисти, които мотивирани от високото заплащане подхождат индивидуално към всяко дете. Съществуващите разнообразни системи за ранно обучение на децата, активно се прилагат и десетки частни детски градини са структурирали върху тях своите програми. Това именно прави труден въпроса как да изберем най-подходящата за нас измежду всички.

„Малки стъпки” е частна детска градина в София, позиционирана в красива къща в квартал Симеоново. Местоположението и предлага чист въздух, спокойната обстановка, лесен достъп и свободни места за паркиране. Основната ни цел бе да изградим за децата безопасна среда, с топла и приветлива атмосфера, близка до домашния уют. Подготвихме дейности, които стимулират растежа, физическото и емоционално развитието на детето, и които правят ученето забавно и увлекателно. Подкрепяме всяко дете, уважаваме неговата уникалност, подхранваме позитивната самооценка и се стремим да изграждаме ценности като грижовност, честност и уважение.

В частна детска градина „Малки стъпки” приемаме деца от 2,5 до 4 годишна възраст. Имаме и предучилищна група с 5 до 6 годишни деца. Работим всеки ден, от понеделник до петък, през цялата година. Сутрин приемаме децата в 8:30 часа и ги изпращаме до 18:00. Предлагаме както полудневни, така и целодневни занимания. Учебната програма е утвърдена от МОМН и включва разширено изучаване на английски език. Ежедневните занимания включват езикова подготовка, формиране на ранни математически представи, работа по творчески проект, игра на открито и следобеден сън. Хранителният режим е балансиран, изготвен от технолог на външна кетърингова фирма, ястията се доставят до един час след приготвянето им. Изграждаме култура на природосъобразно хранене и добри маниери на масата.

В „Малки стъпки” държим на интензивната комуникация с родителите. В края на всеки месец учителите дават информация за развитието на всяко дете и препоръчват на какво да се обърне внимание в общуването у дома. Споделените наблюдения за проявите на детето в домашна обстановка ни помагат да формулираме подхода си към него в детската градина.
Посетете ни, за да се запознаем лично! Обадете се още сега на тел: 02/961 49 06.