Независимо дали пазарувате за специален повод или просто за себе си, покупката на златни бижута онлайн може да бъде чудесно преживяване. Златото е благороден метал, който запазва своята стойност. Също така е трайно и ще го използвате за неопределено време при подходящата грижа. Въпреки това, закупуването на златните бижута може да бъде скъпо. Цената на златото варира значително в зависимост от теглото, карата и от мястото на продажба. Поради това, че тази специална покупка е инвестиция за цял живот, разгледайте бижутата и купувайте разумно, за да намерите качествени бижута, които ще донесат години на наслада.

Запознайте се със стандартите за чистота.

Стойността на златото се определя от неговата чистота. Тя се измерва в карати. Например, 24 каратовото злато е 100% чисто, а 12 каратовото злато е 50% чисто.

Определете най-правилните карати за вас.

Докато злато обикновено е по-ценно при по-високи нива на чистота, Вие или човекът, който купува бижута, трябва да предпочетете по-малко чистото злато от практически съображения. 24 каратовото злато е много меко и силно податливо на надраскване и деформация. Разбира се, чистото злато е значително по-скъпо от легираното злато.

Ако планирате да носите бижутата ежедневно, най-вероятно ще искате то да бъде не повече от 18 карата, т.е. 75% чистота, за да се избегне увреждането му.

Вие също трябва да прецените, колко често украшенията ви ще влизат в контакт с твърди повърхности. Например, много чистите златни пръстени и гривни ще загубят блясъка и формата си, ако се носят всеки ден.

Добре е да пазарувате от сайтовете на известни марки, за да сте сигурни в качеството на изделията, които ще поръчате. Ако все пак, ще купувате от независим търговец, не забравяйте да направите необходимото проучване, за да се уверете, че е с добра репутация.

Не се страхувайте да питате потенциалния бижутер за неговите пълномощия и сертифициране.
Изберете бижутер, който предлага голямо разнообразие от услуги, като например промяна на размера и собствен дизайн, екстри при доставката.

Ако става дума за значителна покупка, не купувайте от първия сайт, който посещавате. Потърсете подобни модели украшения и в други сайтове, така че да се направите съпоставка на цените.

Реномираните бижутери обикновено предлагат гаранции и своя политика на връщане. Гаранцията вероятно ще увеличат цената. Попитайте за това преди покупката.

Когато купувате златни бижута онлайн, уверете се, че поне една от снимките показва търговската марка и поискайте такава от продавача, ако не е предоставена.

Проучете стандартната цена на модела, в зависимост от каратите. Внимавайте със златото, което е изключително евтино, тъй като може да е фалшиво или да е с фалшиви печати.

Подобни теми