Директории за статии

Клиентски вход

Search

Директория за статии разкрива кое подтиква тийнейджърката да пуши

Директория за статии разкрива кое подтиква тийнейджърката да пуши

Ако имате дъщеря тийнейджърка и искате да й помогнете да се откаже от вредното тютюнопушене, запитайте се кое е това, което я кара да пуши. Големите и атрактивни реклами на цигари? Стресът? Приятелите? Би било добра идея да влезете в известна директория за статии, където интересни текстове дават полезни съвети по темата.

Тийнейджърските години могат да минат трудно за някои младежи и родителите им, но са важен етап от живота на девойките и всеки вреден навик, който придобият тогава, може да окаже негативни последствия в живота им в бъдеще. Данните, които сочи статистиката за пушещите тийнейджъри са плашещи. Предупреждението за негативните последици вече не е достатъчно, за да се преустанови вредния навик. Необходимо е по-задълбочено разбиране на първопричините за него. В следващите редове ще разгледаме някои от причините, поради които младите девойки започват да пушат цигари, за да разберете как бихте могли да им помогнете да се откажат от тях.

Приятелски натиск

Според текстове в популярна директория за статии, влиянието, което приятелите й могат да имат върху вашата дъщеря, понякога е твърде голямо. Това важи с пълна сила и за годините, през които тя е в пубертета и точно тогава е в пъти по-силно. Тийнейджърките се заблуждават, че ще бъдат привлекателни и стилни с цигара в ръка, напълно забравяйки опасностите за здравето си. Трудно е да убедите дъщеря си да откаже цигарите, когато връстниците й пушат.


Стрес

Цигарите са нездравословно проявление на стреса, който ни заобикаля всеки ден, напомнят от портал за статии. Те носят подвеждащото усещане, че облекчават напрежението, защото се превръщат в навик, който просмуква стреса. Вашата тийнейджърка живее в не по-малък стрес от този, който изживявате и вие всеки ден по какви ли не причини. Освен всички промени, на които са подложени тялото и психиката й, тя трябва да се справя и с натиска в училище, в семейството, сред социалната реда. Според статии по темата, много от девойките посягат към цигарите като развлекателен начин да забравят за стреса в живота си, дори и само ако преживеят няколко одимени минути.

Влияние от семейството

Много от девойките в крехката тийнейджърска възраст прихващат вредния навик на тютюнопушенето от своите родители или други близки. Ако и вашия случай е такъв, може би ще ви бъдете трудно да убедите дъщеря си, че не бива да пуши, когато вие не й давате най-подходящия личен пример. Замислете как да промените личния си пример, съветват публикациите. Въпреки че тийнейджърките често демонстрират, че не искат да имат нищо общо с родителите си, те все търсят от вас много повече, отколкото предполагате.