Директории за статии

Клиентски вход

Search

Зоо портал- за какво да внимавате, когато сте на море с кучето си?

Предстои ви прекрасна почивка на красив бряг. Представяте си как ще се печете на слънчевите лъчи и няма да мислите за работа и досадните задължения в къщи. Това лято почивката ще бъде още по-интересна, защото ще вземете любимото си куче. То със сигурност ще бъде много щастливо да ви придружи и да си играе с часове на морския бряг. Но дали сте наясно с някои неприятни ситуации, които могат да възникнат на плажа, докато вие възнамерявате само да се забавлявате? Бих ви посъветвала, преди да тръгнете към морето, да прочетете някои от полезните статии в известен зоо портал. Хубаво е да сте наясно с възникването на непредвидени ситуации на плажа, особено,когато сте с кучето си. И там то се нуждае от грижата ви. И така, нека да видим за какво да внимавате, докато сте на море с любимото си куче.

Повечето кучета не спират да играят енергично да плажа, да се хвърлят във водата и да плуват. Въпреки че са потопени във водата, прекаленото натоварване и жегите могат да предизвикат топлинен удар. За щастие, повечето от четириногите ви любимци ще се оттеглят на сянка след дългото лудуване, за да се охладят. И все пак, често кучетата, които са хиперактивни не винаги изпитват нужда да се оттеглят от забавните игри при много горещо време, защото имат твърде много енергия за изразходване. Ако виждате, че кучето не си дава почивка, а навън е горещо и то е на слънце, привикайте го мило да дойде при вас и се погрижете животното да постои известно време на сянка. Дайте му да пие на малки глътки хладка вода , за да се охлади по-бързо.
Кучетата, които имат бяла козина или са по-светли, са по-застрашени от слънчево изгаряне. Дръжте далеч от любимото си куче слънцезащитните продукти за кожа, защото те съдържат различни химикали, които са токсични за животното, ако ги оближе. За да предпазите четириногия си любимец от слънчево изгаряне, съветвам ви да му осигурите сенчесто място за отдих на плажа.
Кучетата обичат да лудуват на плажа, да се търкалят в пясъка и да играят през целия ден. По този начин лесно в очите им могат да попаднат песъчинки, което да доведе до тяхното зачервяване, болка и сълзене. Ако се случи това, може да ги промиете с малко чиста вода (не солена, разбира се), но ако дразненето продължава, трябва да заведете кучето на ветеринар. Понякога при попадане на твърди частици в окото има риск да се развие язва.