Директории за статии

Клиентски вход

Search

iFav.it улеснява сърфирането в интернет

В интернет пространството можете да намерите хиляди страници, а често някой от тях задържат вашето внимание и Вие искате да имате бързо достъп до тях само с едно кликване на мишката. В такива случаи на помощ идват така наречените „Bookmarks” или „Отметки”. Те са вградена добавка в повечето браузъри, която Ви позволява да изведете лента с „бързи бутони” към вашите любими и често- посещавани сайтове.

Тази функция е удобна и може да Ви спести доста време, но има и своите недостатъци. На първо място това е зависимостта от браузъра – ако например използвате два или три може да се получи така, че „отметките” Ви да са разхвърляни из тях, и да се налага да отворите конкретен браузър за да намерите точната „отметка”. Друг недостатък е и зависимостта от компютъра – ако смените него всички „отметки” ще изчезнат и ще трябва да ги търсите отново. На последно място трябва да отбележим и претрупването на монитора, което може да се получи предимно в случаи когато работата Ви е свързана с интернет и имате множество инсталирани добавки в даден браузър.

Тук се намесва iFav.it - услуга, която отстранява всички тези недостатъци и може значително да улесни сърфирането Ви в интернет. iFav.if предоставя възможност на своите потребители да съставят по лесен и удобен за тях начин “лист с отметки”. Това става, чрез специален бутон, който може да се постави в „лентата с отметки” във всеки браузър, който ползвате. За начинаещите потребители сайтът предоставя и подробно ръководство за инсталация на бутона.

След успешната инсталация единственото, което трябва да направите е да отворите избрана от вас интернет страница, да кликнете върху “iFav.it” бутона и да я добавите във вашия „лист с отметки”. За достъп до него пък Ви е нужен единствено интернет, без значение кой браузър ползвате или работите на компютъра в офиса или у дома.

Друго предимство на iFav.it е опцията към всяка отметка да бъдат прибавени ключови думи. Това ще Ви позволи да ранжирате страниците от вашия „букмарк лист” по определена ключова дума. Трябва да прибавим и възможността за достъп до отметките на другите потребители, като това отново става чрез избора на ключова дума от специално меню в сайта. Това ще Ви позволи да се информирате за най- популярните страници в iFav.it и да ги добавите към вашия „лист с отметки”.

Добро впечатление правят структурата и функционалността на началната страница на сайта. Освен, че виждате списък с последните добавени отметки, имате достъп до опростено, но изключително функционално меню. То включва лист със всички ключови думи добавени от потребителите, както и търсачка. Към това трябва да прибавим изключително бързата и удобна форма регистрация и лесен достъп до страницата с инструкции за инсталация на „iFav.it” бутона. На последно място, но не по важност не можем да пропуснем и възможността да използвате услугата на Английски или Български език.

Като цяло „Онлайн букмарк органайзерът” iFav.it изглежда едно много- практично приложение подходящо както за начинаещи потребители, така и за върлите познавачи на интернет пространството.