Директории за статии

Клиентски вход

Search

Уеб дизайн с качество

При изработката на уебсайт има изключително значение какъв е сайта преди да започнете. Трябва да се уточни неговата цел и чак тогава да се вземе решение какви платформи да се използват и дали да имате уникален уеб дизайн или така наречения шаблон. Например платформата уърдпрес, която е широко разпространена има недостатъка, че е доста тромава и тежка. Понякога има и плъгини, които постоянно се ъпдейтват и може да се счупи нещо по самия уебсайт, което няма да е добре. Взависимост от сложността на проекта зависи и това каква административна част ще използвате - разбира се това е въпрос и на възможности, но при общия случай при по-малки сайтове тип електронна визитка е по-добре да използвате готово решение, докато при сайт като електронен магазин, по-удачно би било уникално решение, макар че и там има готови решения.

Уеб дизайн като дизайн

Това е въпрос, който трябва да изясните първо за себе си и чак след това да помислите как да се изпълни. При всички положения е добре да се придържате към утвърдените стандарти в уеб дизайна, като същевременно запазите и индивидуалност. Прекалено нестандартните решения могат да попречат на потребителя да използва сайта лесно и удобно. Ето и някои основни правила, които е добре, ако не и задължително да се спазват.

Ясна навигация - това е основен момент за потребителското преживяване изцяло на сайта. Важно е потребителя да знае къде в структурата на сайта се намира във всеки един момент. За целта има т.нар бредкръмбс, което означава трохи и има смисъла на трохите, които Хензел и Гретел са пускали за да намерят пътя зад себе си. 

Дизайн отговарящ на дейността на фирамата - опростен или кичозен дизайн, няма конкретно правило освен, че сайта трябва да бъде съобразен с лицето на вашата фирма или организация. Ако имате чалга дискотека едва ли семплия дизайн е най-доброто решение. В този случай е по-добре да се използва дизайн тип "митьо пищова" - джакузита и сметани, както и по възможност ВИП елементи. Това в рамките на шегата, но разбирате какво имам впредвид нали?

Добре оптимизиран сайт - в днешно време и това стана много важен фактор за позиционирането на един сайт. Не само излизане в гугъл но и цялостно популяризиране на сайта, като така може да се търси и трафик от разнообразни източници. Добре е да се инсталира и гугъл аналитикс, което е система за статистики и така можете да следите какво се случва на вашия сайт и да го подобрявате взависимост от поведението на потребителите.