Директории за статии

Клиентски вход

Search

Безплатен сайт за сваляне на музика от Анонимните "Anonymous"

Съвсем скоро в интернет започна да се носи мълвата, че добре познатата ни хакерска организация Анонимните е създала музикална социална платформа. Системата позволява на потребителите да споделят и слушат онлайн любимата си музика, без да се налага да я купуват!

Интересното в този случай е, че въпреки свободата, която се дава на потребителя да слуша безплатно любимата си музика, идеята на проекта е съвсем друга. Чрез него Анонимните искат да предоставят удобна и лесна за боравене платформа, която да ги накара да започнат да купуват любимата си музика, а не да я имат нелегална. Все още не е ясно как точно ще стане това. Естествено всички големи музикални компании са в шок. Повечето от тях вече са спрели разпространението на албумите си в youtube.

Новата музикална платформа се казва Anontune. Благодарение на доброволци, тя ще бъде преведена на 10 езика.  Публичните нападки към Анонимните вече започнаха, като няколко големи световни портала публикуваха материали с молба към потребителите си да не зареждат и ползват продукти изработени от Анонимните, защото има потенциален риск в използването им. 

Ще се опитам в няколко реда да направя кратко ревю на платформата. Сайта е с ммного приятен дизайн. Може да се ползва както с регистрация така и без. Естествено без регистрация има няколко ограничения, но не са болка за умиране :) . Сайта все още е в бета версия и няма още много музикални заглавия в него. Музикалните парчета в сайта се събират посредством най-големите музикални агрегати - youtube, soundclouds и т.н . В зависимост от това дали песента е качена като мп3 или видео в някой от сайтовете агрегати, то тя така излиза и в Anontune. В системата са интегрирани всички социални мрежи, което ще помогне на потребителите по-лесно да разпространяват любимете си парчета. Към самият сайт има и форум, в който потребителите могат да обсъждат и дават идеи за бъдещото развитие на сайта. Интересен е и предлаганото приложение Ipod importer, което е достъпно само за регистрирани потребители. Чрез него ще може да се ползва платформата на всички генерации Ipod. Анонимните са оставили проекта си напълно отворен за потребителите (цялата система на сайта я има напълно безплатно). Всеки може да докладва на оставени адреси за бъгове, ако пък е програмист и иска да помогне за кода на платформата също може да се включи.

Винаги ще има сайтове, които ще предлагат сваляне на безплатна музика, независимо законите. Безплатната музика, софтуер и програми са в сърцето на Интернет. Ето пример и за един български сайт, който предлага на потребителите си безплатно сваляне на музика - http://mptri.eu.