През 2015 г. учените направиха ново откритие – термореактивна щора за стъклени фасади, чрез която се пести от консумацията на електрическата енергия! Дизайнът на щората се състои от 72 индивидуални парчета, които реагират на атмосферните промени. При високи температури отделните модули се изпъват безшумно, а при по-ниски отново връщат предишната си форма. С аналогичен принцип на действие е и управлението на специално прозрачно фолио, с дебелина от половин милиметър, коeто се управлява чрез Wi-Fi връзка през смартфона. Отново се пести от разходите за електричество и осигурява защита от ултравиолетовите лъчи. Да, наистина е революционно и… скъпо! И не може да замени онази ефектна красота на текстилните платове, когато се редуват плътни и ефирни материи, да изглежда толкова изтънчено, когато прегражда отделни помещения или да придава естествена красота на помещението, както дървените материали. Само вътрешните щори могат да бъдат част от стара дизайнерска колекция и да фиксират вниманието на всички! И преди, и след всяко ново откритие, класическите варианти за слънцезащита ще останат завинаги актуални!

Щори Ден и Нощ

С руло щорите тип Ден и Нощ можете да блокирате достъпа на слънчева светлина и топлина в помещенията през летните месеци, същевременно намалявайки разходите си за охлаждане / ел. енергия. Тяхната функционалност и елегантна визия ги прави предпочитан избор за хората, чието желание е да се скрият от любопитните хорски очи, но все пак да имат видимост към външният свят. Друго предимство на щори Ден и Нощ е, че филтрират успешно слънчевите отблясъци, което ги прави идеални за вашият офис, кабинет или друга стая, в която се работи на компютър.

Римски щори

Този продукт се вписва идеално към всеки интериор! Помещението може да бъде с изчистена визия или пищно обзаведено, това няма никакво значение, защото римските щори ще задоволят очакванията и най-претенциозните клиенти! Изработват се единствено от висококачествени текстилни платове, с плътна или с ефирна текстура и в богата палитра от цветове! По желание на потребителите може да се поставят моторизирани механизми за управление, задвижвани с дистанционно, но това по никакъв начин няма да отнеме красотата на модела! Когато спрете избора си на римските щори, сякаш Елегантността се нанася в дома ви!

Японска стена

Щорите Японска стена са интериорни решения за засенчване с традиция! Счита се, че имитират „шоджи”- плъзгаща се преграда от прозрачна хартия „джодоя”. Днес този продукт намира приложение в преграждането на самостоятелни вътрешни пространства, точно както популярните в България врати Хармоника. Също може да служи като параван или да филтрира нежно светлината в помещението! Всичко зависи от индивидуалните предпочитания на клиента! Щорите се изработват от качествени компоненти – красиви текстилни платове и надеждни механизми за управление! Различните десени на материята си кореспондират отлично с всяка част от интериора! Ако думата елегантност фиксира най-точно представата за римските щори, то щорите Японска стена се свързват с екзотиката на Изтока!

Плисе щори

За любителите на нестандартни решения са подходящи плисе щорите, тъй като се монтират при прозорци с разчупена форма, капандури на тавански помещения и наклонени прозорци. Този слънцезащитен продукт редуцира топлинния прием през лятото с до 78 % и същевременно подобрява акустичното качество на звука в помещението. Изработват се от текстилни материи, най-често в състав 95 % памук и 5 % полиестер. Тефлонираните тъкани се характеризират с отлични експлоатационни качества, тъй като повърхността им не задържа течности, избледнява трудно под слънчевите лъчи и има антистатично покритие. Повечето текстили горят трудно, но съхнат бързо.

Дървени щори

Едва ли някой би се простил с естествената красота на щорите от дърво! Актуални, стилни, водещи при избора на слънцезащитни продукти! Завинаги! Производителите на интериорни решения за засенчване ще ви предложат два основни варианта за изпълнение – дърво Рамин и бамбук, но с дългогодишна гаранция за качество! Дървото Рамин се вписва идеално към всяка част от интериора, дори ще задоволи очакванията и на най-претенциозните вкусове, защото е скъпоструващ материал и в някои части от Индонезия и Азия се защитава с Конвенция за международна търговия на защитени видове! Щорите от дърво Рамин са само за ценители! Бамбуковите щори се отличават също с неповторима красота, устойчиви са на влага и лесно се поддържат. Независимо дали ще организирате пространството в по-традиционен или по-модерен стил, този продукт ще подхожда на цялото обзавеждане!

Оригинални решения за засенчване

За изтънчения вкус на клиентите, производителите на интериорни решения за засенчване, предлагат няколко оригинални идеи. Австрийските щори могат да бъдат най-красивият акцент в обзавеждането, защото се изработват от коприна и тюл, а при събирането на плата се образуват красиви драперии. За да засилят ефекта, потребителите могат да изберат по-лъскави тъкани! Френските щори са по-изчистен вариант от първите, но и доста претенциозни по отношение на визията в помещението, защото подхождат на интериорни пространства със стилно обзавеждане. Английските (лондонски) щори пък оформят една централна гънка при събирането на плата, с драперии в двата й края. Наистина авангардни и актуални, тези нестандартни предложения ще ви очароват!

През последните няколко години технологиите активно навлязоха в живота на хората! От както свят светува обаче красотата е навсякъде около нас и най-важното – в самите нас! Тя е вечна! Изневерявайки на традицията, изневерявате и на себе си! Изберете класическите предложения за интериорно засенчване, защото те ще бъдат винаги актуални!

Подобни теми