Директории за статии

Клиентски вход

Search

Защо и как хранителните добавки са специални в различни ситуации

Независимо дали търсите хранителни добавки за пълноценен начин на живот и хранене или такава ви е необходима за засилване на имунитета, за повече енергия е добре да знаете малко повече около това, което се предлага на пазара. Ето  една част от полезните съвети, дадени ни от специалисти лекари, диетолози, фитнеси структури и пр.

 

 

В студеното време - не се страхувайте от измръзване. Такова е много полезно за нашето тяло. Не е чудно, че някои го наричат еликсир на здравето и младостта - съдържанието на кислород в мразовит въздух е по-високо, а това снабдява организмът ни с повече от него. Хората, които обичат да ходят при ниски температури, много рядко се разболяват от вирусни заболявания, както и в мразовит въздух размерът на патогенни бактерии, вируси и микроби е много по-нисък, отколкото при температура над нулата. Тайната е проста - в човешкото тяло по време на тренировка, организма активира всички отбраната клетки, които са в състояние да преодолеят инфекцията. Това увеличава нивата на интерферон, който е отговорен за имунитета.

Яжте достатъчно зелени зеленчуци - за укрепване на имунната система, съставът на аминокиселини в хранителните продукти играят важна роля. Такива се срещат в добрата храна, включително месо, зеленчуци, плодове, млечни продукти, зърнени храни, ядки, и така нататък. Въпреки това, според последните научни публикации, най-вече за укрепване на имунната система, помагат обикновени зелени храни.

Американски учени са доказали, че зелените зеленчуци помагат за възстановяване и  укрепване на имунната система, благодарение на директното въздействие върху специфични клетки - интраепителна лимфоцити, които увеличават "отбраната" на имунната система. Включете в дневното си меню, както протеини, така и зелена салата, магданоз, копър, спанак, всички разновидности на зеле, рукола, ряпа и репички.

Преди да използвате имуномодулатори консултирате с Вашия лекар - днес, самолечението се превръща в обща практика за всеки от нас. Това до голяма степен се дължи и на факта, че някои продуктите се продават без рецепта. Много безсмислено е да се купуват имуномодулатори, без да се консултирате с лекар. Въпреки това, тези лекарства, първоначално са създадени за стимулиране на имунитет при пациенти с рак. В чужбина имуномодулатори не се назначават от всеки лекар, а само от имунолог, и то само при лечение на имунна недостатъчност и някои сериозни заболявания (онкологични, ХИВ, и т.н.). Лекарства, които стимулират имунната система, трябва да се назначават само от експерт. Така е и с приема на креатин (такъв се назначава от треньор или инструктор, следящи правилното развитие на спортуващия).

Такива не могат да бъдат използвани без контрол, в противен случай можете да получите обратния резултат.

Опитайте се да следвате тези препоръки и се грижете правилно за имунната си система, която от своя страна ще се погрижи за здравето ви.