Директории за статии

Клиентски вход

Search

Съвременни технологии за по-прецизно измерване на кръвното налягане от Microlife

От прецизното и точно измерване на кръвното налягане зависи здравословното състояние на човек. При наличие на обективна информация за стойностите на налягането лекарят може да назначи своевременно правилно лечение, да се започне превенция по отношение на някакво заболяване и най-важното, да бъде предотвратен фатален изход, като инсулт или инфаркт. Съвременните електронни апарати за кръвно са снабдени с редица програми и технологии, които повишават точността и комфорта на изделието. Една от водещите компании в изработването на медицински изделия е компания Microlife. В името на здравето в тази компания работят инженери и медицински специалисти, които обединяват своите усилия, за да създадат най-ефективната и прецизна медицинска апаратура. В редица от апаратите за измерване на кръвното налягане с марка Microlife се използват технологиите МАМ и PAD.

Технология МАМ (Microlife Average Mode) представлява трикратно измерване на кръвното налягане, като с помощта на специален алгоритъм се определя осредненото показание на налягането. Трикратното измерване е необходимо за повишаване точността на измерване и се извършва без да се сваля маншета в продължение на 2 минути.

Особено ценна е технология PAD (Pulse Arrhythmia detection), която открива аритмията на пулса. Благодарение на тази технология може не само да се регистрира аритмията на сърцето, но и да се извърши прецизно измерване при нейното налигичие. Особено важно е да се отбележи, че апаратите с вградена технология PAD регистрират именно аритмията, а не нерегулярното биене на сърцето. При наличие на аритмия у пациента на дисплея на апарата се изобразява специален символ за аритмия. Неговата честа поява е сигнал, че трябва да се потърси лекарска консултация.

Именно поради по-горе посочените причини е правилно редовно да се следи кръвното налягане в домашни условия чрез апарат за кръвно. Един от най-лесните за употреба и търсени на пазара, с наличие на технология PAD, с голям дисплей и достъпен като цена е автоматичният апарат за кръвно ВР 3AG1-New от Microlife. На сайта на magazinzazdrave можете да се запознаете с достойнствата на този уред и да прочетете изключително полезна информация за всичко, свързано с кръвното налягане и апаратите за измерване на кръвното.