Директории за статии

Клиентски вход

Search

Козметика за лице с почистващо действие – тайната на всяка красива кожа

Каква е тайната за красива кожа?“. Този въпрос вълнува много хора и най-вече жените, тъй като за никого не е тайна, че те са по-суетния пол, макар че в последно време това твърдение е малко спорно. Все пак ключа към красивата и здрава кожа се крие в правилния режим на почистване и употребата на подходящите серии козметика за лице. Мръсотията, праха, остатъците грим и естественото омазняване на кожата, проникват в порите и карат кожата ви да изглежда по-мазна и някак изтощена. Чистата кожа излъчва здраве, младост и свежест, към която се стреми всеки човек. За това ако искате да се радвате на красива и гладка кожа, вземете нещата в свои ръце като започнете с избора на почистваща козметика за лице.

  • Свалете всичко

Без значение колко силно искате да си легнете вечер в леглото, никога не го правете, преди да почистите лицето си напълно. В случай, че не почистите лицето си и си легнете с грима, това може да предизвика алергични реакции, замърсявания и натрупване на мазнина, а това може да доведе до черни точки и раздразнение.

  • Бъдете нежни

Чисто не означава „искрящо чисто“. Когато почиствате лицето си не прекалявайте с търкането или употребата на прекалено силни козметични продукти, тъй като те могат да оставят кожата си раздразнена и суха. Ако кожата ви е предразположена към появата на акне, то знайте, че прекалено сухата кожа може да бъде идеална предпоставка за задълбаването на този проблем. Ако кожата ви е суха, това може да доведе до лющене и преждевременното й стареене. За това е желателно да използвате професионална козметика за лице, с нежно почистващо действие подходящо за вашия тип кожа и няма да има неприятни странични ефекти. След като почистите лицето си, подсушете го, като, вместо да го търкате с кърпата, леко потупвайте с нея кожата.

  • Изберете подходящи почистващи продукти

Почистването само с вода ще отмие до 65% от мръсотията и мазнината, които са се натрупали върху кожата на лицето ви. За това е важно да използвате един, но наистина добър козметичен продукт, които да отговаря изцяло на вашите нужди. Нека той да бъде с ниско pH, тъй като козметиката с по-високо pH от 6 може да изсуши кожата ви и да я раздразни, особено ако е чувствителна. Изключително важно е да запомните, че трябва да използвате единствено козметика за лице и тяло, която е специално предназначена за вашия тип кожа. Така например ако имате суха кожа е желателно да използвате почистваща козметика с хидратиращи действие.

За да бъдете красиви, а кожата ви здрава и свежа трябва редовно да я почиствате от мръсотията, която се натрупва през деня.