Директории за статии

Клиентски вход

Search

Как да се спрем дехидратацията и дали достатъчно сме хидратирани

Ако понякога сте объркани за това как да се спре дехидратацията, то добре е да знаете, че това не е трудно. Понякога е нужно само да изградите режим за пиене на вода. За целта водата за масата нитрябва винаги да е под ръка.

Работата е там, че има няколко причини, които ни карат често да не успяваме да пием достатъчно вода:

Много пъти жаждата е неправилно разбрана и вместо да я утолим приемаме повече храна. Усещането за жажда, често се бърка с глада, а това заблуждава много хора.

В не малко ситуации хората бъркат и задоволяването на нуждата от вода с приема на други не толкова полезни напитки. Такива най-често са лоши навици като пиенето бира, алкохол, газирани напитки, кафе и др.

Понякога може просто да имат вкус за нещо малко по-вълнуващо, отколкото обикновена вода.

Съвети за това как да спре хидратирането.

Ако искате да сте сигурни, че ще спрете хидратирането през цялото време, ето някои съвети, които могат да са ви от полза:

Направете вашата питейна вода лесно достъпна:

Изберете стъклена кана лесна за използване и с правилния размер. Стомната с вода е много удобна за използване в домашни условия. Такава може да се равнява на 10 чаши, които да са правилно разпределени през целия ден.

Можете да поддържате вода с на определена температура, която искате:

Ако искате студена вода, можете да запазите в хладилника.

През нощта можете да я съхранявате навън, така че може да имате първите две чаши за закуска на стайна температура.

По-добре е да пиете малки количества вода през целия ден, а не да преглъщане много наведнъж. Това може да шокира тялото, особено ако сте много жаден.

Още съвети за питейна вода:

Една или две чаши вода трябва да са първото нещо, на сутринта, което да хидратира тялото и да подейства като слабително.

Ако пиете кафе или чай - трябва да отпиете и няколко глътки вода след това, защото те са диуретични напитки.

В случай, че се опитвате да се откажете от пушенето, изпийте чаша вода отново и като заместител.

Съхраняване на питейна вода на хладно контейнер, който е лесен за транспортиране е идеален за пътуване. Ако ви харесва на открито или физически дейности, се уверете, че носите бутилка с вода с вас.

Когато правите сериозни спортни дейности, хидратацията е много важна. В замяна, тя възстановява не само количеството течност в тялото, но и минералите, които губите от изпотяване.