Директории за статии

Клиентски вход

Search

Защо си струва инвестицията в луксозно спално бельо

Ако сте решили да преобразите спалнята си, луксозното спално бельо е един от най-добрите избори, особенно ако се има впредвид с колко малко усилия се постига зашеметяващ резултат. Луксозното спално бельо не само ще направи спалнята Ви елегантна и стилна, но и значително ще подобри съня Ви.

Отдавна мина времето, когато се считаше, че луксозното спално бельо е предназначено само за заможни клиенти. Всъщност и тук важи максимата, че “евтиното винаги излиза скъпо, а скъпото евтино”. Многобройни са примерите в реалния живот, когато сприрайки се на по-нисък клас спално бельо, освен че няма да се наслаждавате на комфортен сън, но и ще използвате придобивката си по-кратко време.

Качественото спално бельо е създадено, за да се използва поне 10 години и дори се предава от поколение на поколение. За разлика от него, обаче обикновените спални комплекти едва ли ще издържат повече от 3 години и то в най-добрия случай. Ако попаднете на поредния некачествен спален комплект придобит на подозрително ниска цена, който след третото изпиране още може да се използва, то Вие сте късметлии.

Как да разберем кой спален комплект е качествен и кой не ? За съжаление до момента няма точен  отговор на въпроса - един от надежните начини, е да определите качеството на спалното бельо чрез броя нишките от които е изтъкано - колкото повече са нишките, толкова и комплекта е по-качествен.

Качественото спално бельо освен, че обогатява интериора и подобрява качеството на съня притежава и редица други изключително полезни качества отличавайки се с характеристики като:
- по-малко изпотяване по време на спане в сравнение със стандартно спално бельо;
- по-мек допир в сравнение със стандартно спално бельо;
- по-малка тежест в сравнение със стандартно спално бельо;
- антиакари ефект;
- антигъбички ефект.

Разбира се, от значение е и откъде ще си го закупим. На пазара се предлага богат избор от материи и цветове. Грешно е да се смята, че само вносното спално бельо е достатъчно качествено и предлага така желаният уют и комфорт в спалнята. През последните години все повече български производители обогатяват продуктовата си гама именно с комплекти луксозно и качествено спално бельо. По-голяма част от българските производители на спално бельо от години работят, чрез недрени ISO сертификати по технология гарантираща качеството на произведените чаршафи, завивки, олекотени завивки, възглавници, декоративни възглавнички, шалтета, кювертюри и др.

Повечето български производители спазват политика на поддържане на достъпни цени на българския пазар, където може да се намери разнообразна тяхна продукция. Вносните марки са достатъчно добре представени на родния пазар, в повечето специализирани магазини ще намерите достатъчно голямо разнообразие от чужди марки с множество материи и нюанси.