Директории за статии

Клиентски вход

Search

Новите тенденции в интериора на банята

 

Обзавеждането за баня е модна линия както много други подобни. Тенденциите се променят, някои неща отпадат бързо, други се задържат, а много често индивидуалните решение вземат превес пред препоръчаното от дизайнери и експерти. Нека да видим какво ново в този свят на постоянно променящи се тенденции.

Много собственици сменят боята с тапети за баня. Никак не е изненадващо, защото тапетите се завърнаха като алтернатива, която е много по-добре технологично обоснована. Материята е по-издръжлива, инсталира се лесно, а визуалното представяне също е на много високо ниво.

Сивото потъмнява и става дори черно. Вярно е че светлите цветове правят помещението да изглежда по-голямо, но тъмните придават дълбочина. Така черният цвят се появява като контрастен, като стена с черни плочки за баня, като аксесоари.

Тежките метални елементи, мъжката естетика, индустриал стилистиката, също сменят цялата концепция за шик банята през тази година. Така банята придобива съвсем нова естетика свързана с винтидж дизайн и по-авторитетно присъствие.

Открояваща се тенденция е смяната на конзолните мивки с мивка върху плот. Решението да изберете тези красиви умивалници без отвор за смесител и които се монтират върху някакъв вид плот, може да се основава на различен принцип. Понякога е чисто естетическо, понякога се базира на даденостите на помещението.

Още една устойчива тенденция бе отвята тази година. Плочките тип метро дълго време властваха в избора на облицовки за банята. Сега обаче гранитогресните плочки за баня в големи размери се настаняват трайно и с много авторитет. Те отнемат от визуалната сгъстеност на по-малките като размер плочки и създават усещане за простор в по-малките пространства.

Ако проследим назад тенденциите в избора на плочки за баня – гланц или мат – ще видим, че те се сменят на всяка година. Трендът тази година е по-малко гланц, повече матиран финиш. Изобщо забелязва се по-малко присъствие на бляскавите елементи в интериора на банята и повече матиран финиш, който придават текстурен слой и комплексност в интериора.