Директории за статии

Клиентски вход

Search

Полезни съвети за всеки ден

Защо да не изхвърлите стария чадър, как да нарежете меко сирене, от какво да направите домашен аромат, как да премахнете неприятната миризма от любимата си дъска за рязане?

Полезни съвети за дома всеки ден, вижте на адрес: https://www.interpolezno.com.

♦ За да запазите пилешките яйца в хладилника за по-дълго, намажете ги с растително масло, преди да ги сложите. Този метод ще удължи свежестта им до 3-4 седмици. И за да предпазите хладилника от мазни петна от масло, по-добре е да сложите яйца на рафт в картонена кутия, в който сте ги купили.

♦ Ако дъската ви за рязане има неприятна миризма, тогава содата ще помогне. Измийте добре дъската с гъба за съдове със сода, разтрийте с резен лимон и изпратете в микровълновата за няколко минути (4-5 минути), за максимална мощност. Специално този метод е ефективен за премахване на миризмата на риба.

♦ Ако новите ястия не премахват следи от ценоразписа или стикера, тоест ефективно средство за защита. Разтрийте лепкавото място с растително масло и след това изплакнете всичко с течност за миене на съдове с помощта на гъба. Лепкавите петна изчезват без усилие. Също така, алкохолната салфетка лесно може да се справи с тази задача.

♦ Вкъщи може самостоятелно да направите ароматизиран овлажнител. Вземете обикновен пистолет спрей за цветя, изсипете водата в него и добавете няколко капки приятно миришещо ароматно масло. В горещите дни е най-добре да използвате мента, лавандула, смирна. А за зимата са идеални розмарин, канела, индийско орехче, градински чай.

♦ Какво да правя с остатъците от бяло или червено вино? Те могат да бъдат изсипани във форми за лед и замразени. Такива винени кубчета са удобни за използване и приготвяне на сос за рибни или месни ястия, за спагети. И още! Не е необходимо да използвате лед за охлаждане на сок или вино, може да използвате замразено грозде. Светлите плодове са подходящи за бяло вино, а тъмните - за червено. Между другото, този метод не само ще охлади напитката, но и ще придаде нов вкус.

♦ Много домакини се измъчват, когато режат меко сирене, сладолед или торта за суфле на порции. Можете лесно и красиво да изрежете всеки мек продукт със зъбен нож

♦ Не бързайте да изхвърляте стария чадър, ще ви бъде много полезен. Ако чадърът е сгъваем, тогава може да се отреже дръжката и да се използва за безопасността на засадените разсад, отваряйки купола. Същият чадър със съкратена дръжка ще предпази вашите продукти от мухи и други насекоми. И ако изрежете за плетене, тогава отворената рамка ще служи като прекрасна декорация за цветното легло. Засадете клонки около и след месец металните пръти ще се превърнат в оригинален декор.

♦ За да премахнете петна от мебели по килима, сложете парче лед, върху повредената зона и го оставете да се разтопи. Оставете водата да изсъхне леко. След това размажете вдлъбнатините с прахосмукачка или мека четка за дрехи. Следите ще изчезнат!

Вижте още: Как да се отървете от негативната енергия в къщата.