Директории за статии

Клиентски вход

Search

Мирис в къщата

Ароматът на къщата може да е отблъскващ или мек, топъл приятен, навяващ прекрасни спомени.

 

Всяка къща има своя собствена уникална миризма - тя се формира от многобройни миризми: миризмата на приготвена храна, миризмата на пране, аромати на козметика, мебели, дрехи и др. Миризмата в една къща е приятна за нас, в друга - не много, трета дори може да е непоносима. Желателно е, че в нашия дом да имаме само добра миризма, приятна както за нас, така и за нашите гости. Нека да поговорим за това, което се отразява на миризмата в къщата и как да я подобрим.

Не всички миризми на дома са добри за един човек. Така че въздухът, наситен с мастни пари от кухнята, въглероден оксид, миризма на сапунени разтвори, има далеч от най-добрия ефект върху тялото. Импрегниран с миризмата на прах за пране, спалното бельо често не само е досаден, но може да причини и алергии. Апартаментите на долните етажи също са застрашени от задържащи се влага и смог.

В много случаи постоянни гости на дома са брутален аромат от боклука и цигарен дим. За всичкият блясък може да направите много повече, при това без много усилия от ваша страна.

Така например ако жилището е много старо или в него са обитавали възрастни хора, може да поръчате на фирма почистване на стари апартаменти.

Цялата тази полифония на мирис лесно прониква в апартаментите, като създава специален "чар" на вътрешната атмосфера.

От значение е материалът на самата къща. Той играе важна роля. Например, дървото отлично поглъща миризми и запазва за дълго време. За това доказателство са бунгала, дървени колиби, в които сякаш витае аромат на букети от ароматни билки, а подовете са във фруктиери по маси и кухненски шкафове. Някои от плодовете дори по свои начин отнемат неприятните миризми от въздуха, чрез кората си.

Валериана, мента и лавандула са друга особеност, която достойно отменя дървото. Това трябва да се вземе предвид от собствениците на дървени къщи и хора, чийто интериор е доминиран от дървени мебели.

По отношение на здравето, каменните и тухлени помещения са добри, защото нямат своя собствена практика не абсорбират чужди миризми.

Панелните и блокове къщи не "дишат". Самите стени могат да излъчват неприятна миризма, която се появява в резултат на фитинги, неръждаема стомана или мухъл, образуван на мястото на замръзване на стените, както и заради вредни изпарения, в резултат от прекомерната слънчева светлина.