Директории за статии

Клиентски вход

Search

Какво знаете за душ параваните

Предлагали ли са ви някога да си купите душ параваните? Имате ли представа какво е тяхното предназначение? Е, в този материал ще се опитвам да ви обясня.

Душ параваните са нещо като прегради, които може да се състоят от една или няколко част с различна височина. Може да се изградени от различни материали и с различни размер и дебелина. Най-често срещаните варианти са с височина на стъклото 140 – 150 см. Имайте предвид, че стъклата, които се ползват при душ параваните, не са обикновени. Те са подсилени и разработени специално за тази цел като издържат на влага и високо/ниско налягане, тоест имат много по-добри характеристики от всяко обикновено стъкло, тези стъкла наистина имат добро закаляване.

Можете да разгледате много примерни душ паравани в интернет пространството. В част от тези паравани се включва лост, който може да бъде къс или дълъг в зависимост от уплътнителите, които се ползват. Целта на тези уплътнители е да заместят употребата на силикон в банята и се предлагат в стандартни размери, които имат широчина между 25-160 см. Широчината на тези уплътнители също варира като може да бъде до 200 см височина. Това зависи и от размера на вашето мокро помещение, затова трябва да направите съответните измервания, преди да предприемете покупка.

Колко струват актуалните душ паравани?

Цените на тези душ кабини тип параван варират като може да са по-ниски или по-високи в зависимост от техническите изисквания, които имате, както и от големината им, броя им, формата им и много други характеристики. Някои български фирми предлагат изработка на индивидуални душ паравани като там цената е малко по-висока, но за сметка на това получавате изделие, което ще можете да стои стабилно и да „работи“ в продължение на дълги години, без да се притеснявате, че ще се счупи или повреди по някакъв начин, например от влагата или от разликата в атмосферните условия.