Директории за статии

Клиентски вход

Search

Неизправности на душът в банята!

Как да разберем, че душът в банята има нужда от смяна? Като всяка ВиК част той трябва да се ремонтира или подновява през определено време. Как да разпознаем признаците за износване?

Най-пръв показател са ръкохватките. Те започват да се въртят по-трудно, понякога да превъртат. Появяват се капки все по-често, въпреки че е водата е спряна. Температурата на водата се регулира по-трудно, варира от топла към студена и обратно. Може ли да се справите сами с ремонтирането на душа?

Душът в банята има следните съставни части – уплътнения, вентили, ръкохватки, маркучи, преходници, батерия. Ако разбирате от ВиК части, то смяната на душа няма да ви затрудни, но ако не сте сигурни в уменията си, по-добре потърсете специалист.

Що се отнася само до подмяна на ръкохватките на душа в банята, това е лесна и проста задача, която може да направите без помощ. Имате нужда от отвертки, нови ръкохватки и малко свободно време. Колко трудно е сменянето на цялата батерия? Не е толкова трудно, колкото изискващо специални инструменти. Ако ги нямате, шанса да нанесете повече вреди, е голям.

Друга повреда в банята може да се наблюдава при маркуча, който свързва душа с батерията. Не изпадайте в паника, тъй като това е лесна задача, изискваща подмяна с нов маркуч. Поставянето на нов душ може да внесе известен смут, но и тук нещата не са така сложни. Важното е да знаете, че от магазина повечето принадлежности за банята идват на части. Затова внимателно следете схемите и инструкциите за сглобяване и при нужда потърсете приятел за помощ. След това ще ви е необходим силикон, уплътнители и някои специални инструменти. Ако не сте сигурни как да го направите, винаги може да се доверите на майстор.

Душът в банята е от важните ВиК части, които трябва да се следят за неизправности, за да се избягват неприятни последици.

Източник: https://voinishki.com/