Директории за статии

Клиентски вход

Search

Ремонт на банята - практични съвети

Когато заговорим за банята и нейното предстоящо ремонтиране, доста хора могат да изпаднат в затруднение. Защо? Защото банята е онази част от дома, която е с по-изчистен интериор и не винаги може веднага да се прецени от какъв точно ремонт  има нужда. Специфичното помещение събира най-много влага, най-често се мокри, за него е необходима  добра вентилация. И все пак решение винаги има, стига да знаем от какво не бива да се лишаваме при обзавеждането на банята.

Мивка – задължителен елемент в мокрото помещение. Изберете функционална мивка, с размери, отговарящи на мястото, което сте предвидили за нея. Ако обичате лукс, купете от модерните в последните години бутикови мивки – стъклени, порцеланови, керамични. Съобразете се с останалите мебели.

Шкафове – необходимо е място, в което да събирате кърпи, тоалетни принадлежност и др. Най-често шкафовете се комбинират с мивката и се поставят под или над нея за по-голямо удобство. Изключително важно е те да са изработени от висококачествени водоустойчиви материали, за да не се надуват и събират мухъл.

Огледало – колкото и да не си признаваме понякога, всички ние сме суетни. Не върви да си измиеш зъбите, без да се погледнеш в огледалото, да се усмихнеш и денят ти да започне добре. Дори и с малки размери, огледалото трябва да присъства във всяка една баня.

Душ кабина или вана – тук предпочитанията са лични, а и много зависи с какво място разполагате. На пазара днес се предлагат вани за малки бани, така че ако тайно си мечтаете за това, то мечтите се сбъдват.

Накрая като завършек може да допълните интериора в банята с подходящо килимче, а защо не и цвете. Потърсете растение, което обича влагата и няма нужда от много слънчеви лъчи, и го поставете на пода до ваната, да кажем. Така визията ще е изцяло завършена, а вашият ремонт на банята успешен.

Източник:  https://remontira.bg/vsichko-za-remonta